Yilmaz creëerde ongeloof met stunttransfer: ‘Je maakt een grapje’

Foto: Yilmaz creëerde ongeloof met stunttransfer: ‘Je maakt een grapje’

De komst van Burak Yilmaz naar Fortuna Sittard mag met recht één van de spraakmakende transfers van deze zomer genoemd worden. De Turkse topschutter werd zelfs voor gek verklaard door Wesley Sneijder, waarmee hij vier jaar samenspeelde bij Galatasaray.

In een interview met Voetbal International vertelde Yilmaz dat Sneijder zijn oren eerst niet kon geloven. “Wesley begon keihard te lachen.” De goaltjesdief ziet dat Sneijder nu van het leven geniet. “Deed hij als speler al. Als ik zou leven als Cristiano Ronaldo, was ik beter geworden dan hij, zei hij eens. Maar hij heeft een andere keuze gemaakt. Wes speelde nooit fysiek, maar teerde altijd op zijn talent. En was een fantastische speler. Ik heb een andere stijl. Maar hij is een legende, en een geweldige kerel. Mijn vriend.”

Positief over Fortuna

Ook Sven Botman, waarmee hij samenspeelde bij Lille, reageerde met grote verbazing op de transfers. “Kom Nou, zei hij, je maakt een grapje.” Yilmaz raakte onder de indruk van Botman tijdens zijn periode in Frankrijk. “Een monster trouwens, Sven. Kwam als grote onbekende binnen bij Lille, maar wat een verdediger is hij geworden. Hij hoort in jullie nationale elftal.”  

Volgens Yilmaz begrepen Sneijder en Botman na uitleg van zijn verhaal waarom hij naar Fortuna wilde. “Ze waren positief over wonen in Maastricht, de historie van Fortuna, het stadion, de mensen. Wes kent eigenaar Isitan Gün ook. Hij heeft me beloofd dat hij hier heel snel naar een wedstrijd komt kijken.”

TIP: Verrast Fortuna Sittard Ajax? Pak ruim 11x je inzet!

Wordt Burak Yilmaz een sensatie in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie