Lewandowski: “Ik ben eindelijk hier”

Foto: Lewandowski: “Ik ben eindelijk hier”

Er werd lang over gespeculeerd, maar nu is de kogel echt door de kerk: Robert Lewandowski vertrekt van Bayern München naar FC Barcelona. Op maandagmiddag figureert hij al in een video van zijn nieuwe werkgever, die te bekijken is via social media.

De Poolse goalgetter zegt allereerst: “Xavi heeft een mooie toekomst als trainer voor zich. Ik wil daar graag deel van uitmaken. Ik ben eindelijk hier, eerst een beetje genieten van Barcelona.”

De transferbeslommeringen zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten: “De laatste dagen waren erg lang, maar uiteindelijk is de deal rond en kan ik me richten op een nieuw hoofdstuk in mijn leven, op een nieuwe uitdaging. Ik ben iemand die wil winnen. Niet alleen wedstrijden, maar ook titels. Ik wilde altijd al in La Liga spelen bij een grote club. Ik wil deze kans met beide handen grijpen.”

Privéleven

“Ook voor mijn privéleven is dit een nieuw hoofdstuk”, vervolgt Lewandowski. “Ik weet dat het voor Barça tijd is om terug te keren naar de top en zo veel mogelijk titels te winnen. Ik heb met Xavi gesproken en vanaf het begin zat ik op een lijn met zijn ideeën. De keuze voor Barcelona was dus snel gemaakt. Ik wil titels winnen en ik voel dat het mogelijk is met Xavi. Hij is een zeer goede speler geweest en hij is een zeer goede coach. Er zijn bovendien spelers met grote kwaliteiten, dus samen kunnen we hoog inzetten.”

Naar verluidt betaalt Barça zo’n vijftig miljoen euro voor de goalgetter.

TIP: Verdien 2.10 keer je inleg als Barça boven Real Madrid eindigt!

Gaat hij veel goals maken voor Barça?

  • Ja
  • Nee
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie