‘Parsons moet vrezen voor EK-debacle’

Foto: ‘Parsons moet vrezen voor EK-debacle’

De Nederlandse Leeuwinnen gingen in hun laatste interland hard onderuit. Oranje verloor maar liefst met 5-1 van Engeland. Met nog twee weken te gaan tot de start van het EK lijkt de onrust dan ook toe te nemen binnen de selectie van de Oranje vrouwen.

Die conclusie trekt Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam, die concludeert dat bondscoach Mark Parsons een verloren wedstrijd speelt. “Dat Parsons in eigen land onderuitging, is pijnlijk. Dat het tegen Wiegman gebeurde, maakt het nog wat wranger. Zijn voorganger beschikt nu weer over een elftal waarmee ze hoge ogen kan gooien. Dat is ook een kwaliteit, weten wanneer je weg moet wezen.”

Erfenis

Krabbendam denkt dat Wiegman op het juiste moment is vertrokken en ziet Parsons de erfenis voorlopig niet kan dragen. “Vanuit de dug-out zag Wiegman vrijdag haar eigen erfenis aan het werk. Die is in handen van een weifelende Engelsman, die al zo onder druk staat dat hij een strijd voert die hij niet meer kan winnen.” 

De voetbaljournalist ziet dat de keuzes van Parson nog niet goed uitpakken en zijn gezag dan ook geen goed doen. “Hij probeert Oranje op een andere manier te laten voetballen dan zijn voorganger, met meer druk en in grotere ruimtes. Maar die waren tegen de Engelsen niet te belopen. Voor Parsons rest nu de vraag of hij vasthoudt aan zijn lijn, of terugvalt op het oude systeem. In beide gevallen is zijn autoriteit aangetast.”

TIP: Wedden op Eredivisie-wedstrijden? Waag je gok via Circus!

Moet Oranje afscheid nemen van Parsons?

  • Ja
  • Nee
136+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie