Vieira spreekt met veel respect over rivaal Keane: “Maar ik was veel beter”

Foto: Vieira spreekt met veel respect over rivaal Keane: “Maar ik was veel beter”

Waar Manchester City, Liverpool en Chelsea de voorbije jaren de dominante factoren waren in de Premier League, lagen rond de jaarwisselingen de verhoudingen anders. Toen ging het vooral Manchester United en Arsenal om de landstitel. De onderlinge duels tussen de grootmachten ging er altijd heftig aan toe, ingegeven door de aanvoerders van beide ploegen.

Clubicoon Roy Keane en de Fransman Patrick Vieira maakten elkaar het leven zuur op het middenveld. Elke periode keken miljoenen voetballiefhebbers weer uit naar de strijden tussen de ploegen van manager Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger.

Eind jaren negentig en aan het begin van de nieuwe eeuw verdeelden United en The Gunners velen prijzen. Vieira loodste Arsenal naar verschillende landskampioenen, met het ongeslagen seizoen (The Invincibles) als absolute hoogtepunt. De Ierse mannetjesputter Keane vierde zeven landstitel met The Mancunians

Respect

In gesprek met BT Sport kijkt Vieira nu terug op die confrontaties. “Ik wil niet zeggen dat het haat was, eerder liefde en haat”, begon de oud-middenvelder, die tegenwoordig trainer is bij Crystal Palace. “Ik hield ervan hoe hij (Keane, red.) was op het veld, er was veel respect. Ik bewonder hem als aanvoerder en natuurlijk kwam daar de strijd bij kijken om proberen te winnen”, meent Vieira.

Vieira kon niet laten af te sluiten met een steek onder wat. “Of ik beter was dan hem? Ja, veel beter”, glimlachte de Fransman.

TIP: 6.50x je inleg als Engeland zich kroont tot wereldkampioen. Bij Circus pakken nieuwe spelers nu €250 welkomstbonus!

Van wie was jij meer fan?

  • Keane
  • Vieira
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie