Aad de Mos slaat alarm: “Losgeslagen bende”

Foto: Aad de Mos slaat alarm: “Losgeslagen bende”

Aad de Mos was in het vorige weekend aanwezig bij de ‘play-off-finale’ tussen ADO Den Haag en Excelsior. De wedstrijd kende een bizar verloop (3-0, 3-3, 4-3, 4-4), waarna de Rotterdammers aan het langste eind trokken na strafschoppen. Vervolgens ging het mis in het Cars Jeans Stadion…

Hooligans van ADO zochten het uitvak op en namen de fans van Excelsior letterlijk onder vuur met fakkels. De Mos zag dat niet gebeuren, want hij was op dat moment al huiswaarts gekeerd. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij er geen mening over heeft. In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com rept hij van ‘een losgeslagen bende’.

Hij steekt van wal: “Er moet echt wel een goed onderzoek ingesteld worden en dat wil ADO ook. ADO heeft met algemeen directeur Reijntjes (Edwin, red.) wel iemand in huis die heel serieus is en dat ook al aangekondigd heeft.” Moeten de Hagenaars ook extern gestraft worden, met puntenaftrek bijvoorbeeld? “Dat zou ik niet doen. ik zou het zp proberen te organiseren dat iedereen er iets aan heeft. Dit is niet alleen bij ADO gebeurd, het is ook gebeurd bij NAC, met bierblikjes gooien op het veld, of bekertjes, plastic bekertjes. Het is een nieuw soort hooliganisme en daar moet opnieuw op ingegrepen worden.”

Stadionverboden

“Er moeten goede maatregelen worden genomen”, vervolgt De Mos. “Er zitten acht mensen vast, er worden nog meer mensen opgespoord voor minimaal 60 maanden stadionverbod: dat is vijf jaar. Het moet hard aangepakt worden, ook door de openbaar aanklager, die moet het heel netjes onderzoeken. Zit het bij ADO, zit het bij de scheidsrechter? Dat kan ook nog, die had misschien eerder moeten stoppen. Kaartverkoop… al deze dingen moeten een rol gaan spelen.”


Het is een trend die niet alleen in Nederland gaande is. Neem het promotie-degradatieduel in Frankrijk tussen Saint-Étienne en AJ Auxerre bijvoorbeeld, daar ging het al helemaal mis… “Pitch Invasion, dat is iets nieuws. Die wedstrijd heb ik ook gezien, maar ook bij Manchester City, dan lijkt het wel of de jeugd (het zijn vooral jongeren) losgeslagen is na corona. Dat zie je ook in het uitgaansleven, als ze hun zin niet krijgen beuken ze alles in elkaar. Dat hebben we in Eindhoven ook gezien met de bestorming van de Jumbo in het station.”

Losgeslagen bende

De Mos merkt: “Er is een bepaalde onvrede en waar dat vandaan komt.. Het kan vanuit het coronagebeuren zijn, het kan zelfs vanuit de politiek zijn, daar moet ik Van Gaal gelijk in geven. Als in De Telegraaf op de voorpagina staat: 77 procent gelooft niet meer in de politiek, omdat die ook alleen maar met zichzelf bezig zijn in plaats van het land te leiden, dan kan ik me voorstellen dat de jeugd het op een bepaald moment niet meer weet waar ze staan. En dan losgeslagen raakt…”

Wat de oud-trainer betreft moet dit snel de kop ingedrukt worden, voordat het ontspoort: “Het doet zich niet alleen in het betaald voetbal voor, ook bij de amateurs. Veel wedstrijden worden weer gestaakt, mensen worden in elkaar geslagen. Het is een losgeslagen bende.”

TIP: Verdien 3.60 keer je inleg als Armenië en Ierland gelijkspelen!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 22e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Losgeslagen bende?

  • Ja
  • Nee
311+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie