Napoli waarschuwt Mertens: “Verachterlijke geld of blijven?”

Foto: Napoli waarschuwt Mertens: “Verachterlijke geld of blijven?”

De toekomst van Dries Mertens blijft de gemoederen bezighouden. Over een maand loopt zijn contract bij Napoli af, maar er is nog altijd geen witte rook voor komend seizoen.

Voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft Mertens voor het blok gezet. De Belgische aanvaller kan in Napels blijven spelen, maar moet dan wel inleveren ten opzichte van zijn huidige salaris (vijf miljoen euro per jaar). Zijn oud-trainer Maurizio Sarri hoopt hem ondertussen de verleiden om naar SS Lazio over te stappen.

Op een persconferentie verklaarde De Laurentiis: “Kalidou Koulibaly en Dries Mertens zijn twee voetballers die ik respecteer en die ik zelfs enorm graag zie. Maar alles hangt van henzelf af. Kiezen ze voor het verachterlijke geld als het enige dat hen blij kan maken of willen ze in Napels blijven wonen, wat een privilege is? Willen ze in een kleedkamer en omgeving blijven die hen veel voldoening heeft gegeven, of niet?”

De Napoli-voorzitter vervolgt: “Het is voor ons als club niet het moment om dood te bloeden, met gekke voorstellen. Milan won de Scudetto met veertig miljoen euro minder aan salarissen dan ons. Dat wil zeggen dat wij wat verkeerd hebben gedaan. We willen er alles aan doen om de Scudetto weer naar Napels te brengen, maar niet door failliet te gaan.”

Mertens speelde in Nederland voor AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV.

TIP: Scoort Mertens tegen Oranje? De odd is 3.80!

Moet hij bij Napoli blijven?

  • Ja
  • Nee
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie