‘Einde AZ-tijdperk dreigt voor Wijndal’

Foto: ‘Einde AZ-tijdperk dreigt voor Wijndal’

Het is nog maar de vraag of Owen Wijndal nog in actie kan komen voor AZ in de wedstrijden tegen Vitesse. De verdediger staat aan de kant met een liesblessure en is een groot vraagteken voor de laatste twee play-off-wedstrijden tegen de Arnhemmers. De kans is dan ook groot dat Wijndal zijn laatste wedstrijd voor AZ al gespeeld heeft. De linksback wordt al tijden in verband gebracht met een overstap naar Ajax.

De 22-jarige aanvoerder kwam voor het laatst in actie tegen RKC Waalwijk en moest ook al de duels tegen SC Heerenveen aan zich voorbij laten gaan. AZ-trainer Pascal Jansen liet op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse weten het dan ook somber in te zien. “Het zal een race tegen de klok worden. Hij is al dagenlang druk aan het revalideren om te kijken of hij beschikbaar is. Maar het is op dit moment kiele kiele.”

Kans is zeer klein

Jansen wil echter geen enkel risico nemen met de linksback, die volgens de oefenmeester er alles aan doet om tijdig fit te zijn. “Op het moment dat het niet gaat en hij pijn heeft bij bepaalde bewegingen, dan wordt het een ander verhaal. Owen doet er alles aan om beschikbaar te zijn voor het team. De kans dat dit lukt is echter zeer klein. We zitten aan het einde van het seizoen, het is lang en zwaar geweest. We hebben nu 50 wedstrijden gespeeld en dan heb je altijd te maken met mensen met klachten. Helaas is Owen er een van.” 

Uit de woorden van Jansen valt op te maken dat het eerste duel een lastig verhaal wordt, maar vooruit lopen op het tweede duel wil de AZ-trainer ook nog niet. “Als hij donderdag niet kan spelen, gaan we kijken of zondag wel haalbaar is. Maar dat is op dit moment niet de prioriteit. De jongens die morgen spelen moeten fit zijn.” 

TIP: Wint AZ de eerste wedstrijd van Vitesse? Pak 2.37 keer je inzet!

Is het gemis van Wijndal op te vangen voor AZ?

  • Ja
  • Nee
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie