Schreuder ontkracht Zwolle-vertrek: ‘Randvoorwaarden moeten goed zijn’

Foto: Schreuder ontkracht Zwolle-vertrek: ‘Randvoorwaarden moeten goed zijn’

Dick Schreuder heeft een einde gemaakt aan geruchten om eventueel vertrek bij PEC-Zwolle. De oefenmeester werd in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Ajax om daar assistent-trainer te worden van broer Alfred Schreuder. Ook was Schreuder zeer kritisch op PEC Zwolle na de degradatie van de club, maar de oefenmeester lijkt zelf wel aan te willen blijven.

In een interview met het Algemeen Dagblad laat Schreuder nog steeds weten achter zijn kritiek te staan. “Ik zei het alleen maar om PEC te helpen, hè. Want het is wel duidelijk dat het anders moet. Anders wordt het gewoon een heel moeilijke tijd. Voor je het weet, loop je vijftien jaar achter.” Er gingen geruchten dat Schreuder eropuit was om een breuk te forceren, maar dat noemt de oefenmeester onzin. “Ik hoef helemaal geen breuk te forceren. Als een andere club een bepaald bedrag op tafel legt, kan ik gewoon weg.”

Zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie

Schreuder hoopt op de nodige veranderingen binnen de club en laat in het gesprek met het Algemeen Dagblad weten zo snel mogelijk weer te willen promoveren. “Dat wordt een hele klus. Het is niet voor niets dat nog maar twee clubs binnen een jaar zijn teruggekeerd naar de eredivisie. Daarom is het ook zo belangrijk dat we de selectie op orde krijgen, helemaal omdat er elf spelers zijn vertrokken.” Schreuder heeft er dan ook geen enkele probleem mee om te blijven bij Zwolle, maar heeft wel een eis. “Ik wil dat veel randvoorwaarden goed geregeld zijn. En plat gezegd: als er geen andere club voor mij komt, moet ik ook wel blijven. Of de club moet mij niet willen houden.”

TIP: Wint Nederland van België? Pak 3.10 keer je inzet!



Moet Zwolle Schreuder houden of laten gaan?

  • Houden
  • Laten gaan
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie