“Van Bommel is met zichzelf aan de slag gegaan”

Foto: “Van Bommel is met zichzelf aan de slag gegaan”

Royal Antwerp FC en KRC Genk hopen Mark van Bommel te verleiden tot een samenwerking. De club uit Antwerpen heeft naar verluidt de beste papieren om de Nederlander in te lijven.

“Voor mij geen verrassing”, reageert Voetbal International-journalist Marco Timmer tegenover Sporza. “Van Bommel was als speler al een absolute winnaar bij heel wat topclubs. Dat hij nadien trainer zou worden, verbaasde niemand. Alleen kende hij een mindere start…”

Bij PSV begon Van Bommel met zestien zeges in zeventien competitieduels. “En dat met aanvallend en snel voetbal. In de strijd om de titel was alleen Ajax net iets beter”, weet Timmer, die een minder vervolg zag. “Ik denk dat Van Bommel zich in die fase met te veel bijzaken bezighield binnen de club. Hij wilde alles verder professionaliseren, maar misschien was het slimmer geweest om alleen op voetbal te focussen.”

Ook bij VfL Wolfsburg lukte het niet. “Maar nadien is Van Bommel wel met zichzelf aan de slag gegaan”, vervolgt Timmer. “Hij ging langs bij trainers en directeurs om een studie te maken van hun feedback. Ondertussen heeft Van Bommel lessen geleerd.”

Volgens de VI-journalist kan Marc Overmars zomaar eens het verschil maken. “Voor Van Bommel zou het goed zijn om een meer ervaren sportief directeur boven zich te hebben. Overmars kan dan de juiste spelers aantrekken en Van Bommel de kans geven om iets op te bouwen. Dan kan hij laten zien dat hij lessen geleerd heeft uit PSV en Wolfsburg.”

TIP: Wint Antwerp van Union? De odd is 6.10!

Gaat dit een succes worden?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie