‘Drie Ajax-toptransfers op komst’

Foto: ‘Drie Ajax-toptransfers op komst’

Dat er bij Ajax wat gaat veranderen in de transferzomer staat wel vast: verschillende belangrijke krachten zijn op weg naar de uitgang, maar daar staat natuurlijk óók wat tegenover. De Amsterdammers werken aan drie inkomende transfers.

Voetbal International-journalist Freek Jansen schetst de stand van zaken. Te beginnen met Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur): “Dat begint bijna een running gag te worden. Elke keer als er een transferperiode op komst is komt zijn naam voorbij. En niet voor niets natuurlijk, want Ajax heeft al langere tijd concrete interesse in hem. Voor deze zomer is Bergwijn weer een speler die boven aan het lijstje staat.”

Dan Owen Wijndal (AZ): “Dat is een soortgelijk verhaal, hij wordt ook al langere tijd bij Ajax genoemd. En ze vinden hem gewoon een hele interessante speler! Dat ze bij hem uitkomen is niet vreemd, maar nu is het zaak om er ook financieel uit te komen (met AZ, red.). Dat is een gerichte versterking.”

Ajax huurt Brian Brobbey van RB Leipzig en de jonge spits wil graag in Amsterdam blijven: “Maar zijn contract in Leipzig loopt nog door tot 2025, die zullen ook een flink bedrag willen vangen…” Jansen heeft er zelf wel een mening over: “Mocht je een upgrade kunnen maken, dat je Sébastien Haller voor een fantastisch bedrag verkoopt en dat je een deel daarvan gebruikt om Brobbey te halen, dan zou dat volgens mij een goede ontwikkeling zijn.”

Nieuwe keeper?

Het is volgens de journalist géén zekerheidje dat de landskampioen een nieuwe keeper haalt. Jansen wijst naar het doorlopende contract van Remko Pasveer: “En de verwachting is dat ze er met Maarten Stekelenburg ook wel uit gaan komen.” Jay Gorter, die vandaag zijn Eredivisie-debuut maakte tegen Vitesse (2-2), zou het keeperstotaal op drie brengen: “Zo zou je volgend seizoen prima kunnen spelen!”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als Oranje het WK 2022 wint!

Wijndal, Bergwijn en Brobbey?

  • Goed!
  • Mwah…
4689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie