NEC-Fortuna: mes-op-de-keel-wedstrijd

Foto: NEC-Fortuna: mes-op-de-keel-wedstrijd

Veel Eredivisie-wedstrijden doen er vandaag niet meer toe, maar dat geldt zeker niet voor NEC Nijmegen tegen Fortuna Sittard in het Goffertstadion. De thuisploeg gaat voor Europees voetbal, waar de gasten natuurlijk absoluut niet willen degraderen…

NEC-coach Rogier Meijer zei een kolkende Goffert te verwachten: “Daar heb ik heel veel zin in. Het is een speciale wedstrijd, een belangrijke wedstrijd. Er staat iets moois op het spel en daar kunnen ze ons mee helpen. Als je ziet hoe het laatste kwartier verliep tegen Go Ahead, toen ontstond er iets. Dan is het aan ons als ploeg om dat voor elkaar te krijgen.”

Volgens sommigen hebben de Nijmegenaren niets te zoeken in de play-offs… “Dat vind ik onzin. Als je kijkt hoe wij twee keer tegen AZ hebben gespeeld. Waren wij dan zoveel minder dan AZ in die twee wedstrijden? Ik denk dat het momentopnames zijn en daar maak ik me niet zo druk over. Het zit allemaal heel dichtbij elkaar, ondanks dat het misschien op de ranglijst meer lijkt. Laten we maar gewoon zorgen dat we het halen.”

Mes-op-de-keel-wedstrijd

Fortuna-trainer Sjors Ultee liet weten: “We hebben het al maanden over finales, maar dit is de finale der finales. Het is gewoon echt spannend, dat zal niemand ontkennen. Iedereen die het wel ontkent, die liegt en wil stoer overkomen.”

“Het gevoel is goed als je kijkt hoe het team er op staat”, vervolgde hij. “Het is heel fijn dat je naar morgen toe weer heel veel mensen terug hebt en een ploeg hebt die heeft laten zien dat het veel punten kan pakken. We hebben meerdere mes-op-de-keel-wedstrijden overleefd. Het gevoel is heel goed.”

Wat denk jij?

  • NEC wint
  • Fortuna wint
  • Dit wordt een gelijkspelletje
6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie