‘Ajacied bereikt persoonlijk akkoord: megatransfer’

Foto: ‘Ajacied bereikt persoonlijk akkoord: megatransfer’

Alles wijst erop dat Ajax komende zomer meerdere belangrijke spelers kwijt gaat raken. Zo lijkt dat betreft Ryan Gravenberch zelfs al wel vast te staan; de middenvelder is erg hard op weg naar Bayern München.

Volgens de BILD heeft Gravenberch zelf vandaag, samen met zaakwaarnemer Mino Raiola, een persoonlijk akkoord bereikt met de Duitse grootmacht. Eerder meldde transfergoeroe Fabrizio Romano wel dat er nog een slag geslagen zal moeten worden door de clubs; Ajax wil 35 miljoen, Bayern is bereid tot 25 miljoen (inclusief bonussen) te gaan. Omdat het contract van Gravenberch tot medio 2023 doorloopt, zal Ajax vast bereid zijn om ietwat water bij de wijn te doen.

‘Ultieme poging Ajax tevergeefs’

Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf zei gisteren nog: “Ajax gaat nog één ultieme poging ondernemen om Gravenberch tóch in Amsterdam te houden, maar die jongen heeft zijn keuze gemaakt. Bayern heeft zo’n geweldig plan. Het zijn niet eens zozeer de financiële voorwaarden, maar het sportieve plan dat Nagelsmann heeft geschetst. Ik denk dat Gravenberch alleen nog maar heel veel beter gaat worden.”

Verweij vervolgde: “Ajax heeft nu de kans om ongeveer 25 miljoen te incasseren. Dat vind ik voor de kwaliteiten van Gravenberch laag, maar voor iemand met één jaar contract een gigantisch bedrag. Op een gegeven moment kom je op een punt: hoe veel geld wil je dan hebben?” Bij Bayern zal hij de concurrentie aan moeten gaan met grote meneren als Joshua Kimmich, Leon Goretzka en Thomas Müller.

Goal Gravenberch tegen Sparta? Pak 5.50x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Is Gravenberch klaar voor Bayern?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
557+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie