Miskoop van 8 miljoen maakt Ajax met grond gelijk

Foto: Miskoop van 8 miljoen maakt Ajax met grond gelijk

Onder aanvoering van Marc Overmars en Erik ten Hag deed Ajax veel goede aankopen, maar je kan niet altijd zes gooien. Zo is bijvoorbeeld het kopen van Hassane Bandé voor zo’n acht miljoen euro een gigantische fout gebleken.

Bandé raakte al heel snel geblesseerd en kreeg sindsdien nooit meer echt een kans, vindt hij zelf. Dit seizoen wordt de aanvaller verhuurd aan NK Istra uit Kroatië. “Na mijn zware blessure hoopte ik zo snel mogelijk weer aan spelen toe te komen. Maar al na één helft in een oefenwedstrijd gooide Ten Hag me uit de kleedkamer en stuurde hij me naar de beloften”, vertelt Bandé, die door Ajax werd weggehaald bij KV Mechelen, aan De Gazet van Antwerpen.

Hij speelde nog slechts acht duels voor Jong Ajax en voelde nooit écht het vertrouwen en de steun in Amsterdam. “Mentaal werd ik aan mijn lot overgelaten. Ik heb mijn situatie proberen aan te kaarten, maar kreeg geen antwoord. Volgens Marc Overmars was het een keuze van de coach waar ik me moest bij neerleggen. Het is moeilijk om een situatie te aanvaarden als je nooit een echte kans hebt gekregen. Carel Eiting, die net als ik net terugkwam uit een zware blessure, mocht wel gewoon bij de A-kern blijven.”



‘Racisme?’

“Dan ga je jezelf afvragen of er misschien toch iets meer meespeelde. Racisme? Ik heb het nooit openlijk ervaren, maar ik heb er wel aan gedacht, ja. Ik heb gewoon nooit een eerlijk antwoord gekregen op de vraag waarom ik geen kansen meer kreeg”, vervolgt Bandé, die vorig seizoen al verhuurd werd aan FC Thun uit Zwitserland. Voor Istra staat hij dit voetbaljaar op zes goals en één assist in 26 wedstrijden.

Bij Ajax ligt Bandé nog tot medio 2023 vast. Onlangs bezocht Klaas-Jan Huntelaar hem nog in Kroatië. “Om een wedstrijd van mij te bekijken. Een teken van respect, wat ik miste bij Overmars. Er is interesse van een club uit La Liga (Deportivo Alavés, red.) maar het valt af te wachten of ze de prijs kunnen betalen die Ajax voor me vraagt..”

Wint Ajax komend weekend in Groningen? 1.20x je inleg!

Bande is niet goed behandeld door Ajax

  • Eens
  • Oneens
933+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie