Hattrickheld Benzema maakt Real-comeback tegen PSG compleet

Foto: Hattrickheld Benzema maakt Real-comeback tegen PSG compleet

Real Madrid heeft in een enerverende voetbalgevecht afgerekend met Paris Saint Germain in de achtste finale van de Champions League. Voor de Fransen leek er niks aan de hand, nadat het ook in Spanje op voorsprong kwam. Een waanzinnige opleving van Real en goudhaantje Karim Benzema gooiden echt nog roet in het eten.

In aanloop naar deze kraker ging het weer vooral over Mbappé. De Franse vedette was maandag geblesseerd geraakt op de training en was zo een vraagteken voor de return in Madrid. Mauricio Pochettino kon echter gewoon beschikken over de superster en posteerde hem in de basis. Dit in tegenstelling tot Georginio Wijnaldum. Bij Real Madrid verving Federico Valverde Casemiro, op jacht naar een goed resultaat. De Spanjaarden begonnen een stuk feller als in de heenwedstrijd in Parijs.

Via Marco Asensio kreeg het twee schietkansen, maar die leverden verder niks op. PSG leunde wat achterover gesterkt door de voorsprong en mikkend op uitbraken van de aanvallers. Mbappé en Neymar stichten daarbij veel gevaar, terwijl Lionel Messi vrij anoniem meespeelde. Mbappé zorgde bij een uitbraak voor de eerste treffer, maar die werd geannuleerd wegens buitenspel. In de 39e minuut brak hij de ban alsnog: een geplaatste bal in de korte hoek was Thibaut Courtois net te machtig.

Plaaggeest Mbappé

In het tweede bedrijf bleef Mbappé een plaaggeest voor de Madrileense defensie. Na een prachtige pass van Neymar omspeelde Mbappé Courtois op geniale wijze, maar bleek het weer buitenspel. De wedstrijd leek wel beslist te zijn, al waren het de gastheren die nog knap terugvochten. Daarbij werd het geholpen door PSG, waarbij keeper Gianluigi Donnarumma in de fout ging. Karim Benzema was er als de kippen bij om te profiteren. Real ging stormen en overrompelde de tegenstander. Vinícius Júnior en Benzema misten kansen, maar laatstegenoemde bewees vervolgens toch weer zijn ongekende waarde.

Benzema neemt stokje over

Een kwartier voor tijd vond Luka Modric de Franse spits, die koel binnenschoof. Bernabéu ontplofte: de comeback was compleet. Een geweldig kwartier voor Real, maar ze vonden het nog niet genoeg. Gestuntel in de PSG-defensie zorgde ervoor dat de bal bij Benzema kwam en dan is het vaak hangen: 3-1. Een hattrick voor het goudhaantje, die zijn landgenoten in rouw dompelde. Een ongekende wedstrijd, die PSG in handen leek te hebben. Real tilde de 3-1 over de streep en het publiek ging helemaal los. Zij gaan door naar de laatste acht, de droom van de Parijzenaars om de Champions League eindelijk te winnen, wordt weer met minimaal een jaar uitgesteld.

Scoreverloop: 0-1 (39′) K.Mbappé, 1-1 (61′) K.Benzema, 2-1 (76′) K.Benzema, 3-1 (78′) K.Benzema

Heeft PSG dit helemaal zelf weggegeven?

  • Dat kan je wel zeggen!
  • Daarmee doe je Real tekort..
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:47
0+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
4+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
106+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
15+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
138+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
173+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
89+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
392+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
51+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
168+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
176+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
228+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
34+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
64+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
220+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1567+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
55+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
206+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
284+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
43+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie