Sevilla vs West Ham United: welke competitie overheerst?

Foto: Sevilla vs West Ham United: welke competitie overheerst?

Deze affiche is een perfecte gelegenheid om de krachtmetingen waar te nemen tussen La Liga en de Premier League. Sevilla bevindt zich op dit moment op een knappe tweede plaats, net onder Real Madrid en net boven Barcelona, terwijl West Ham na een sterke start op een zesde plaats staat. Het is een vaak gevoerd debat, de kwaliteit van de competities, en dit is een ideale wedstrijd om eens te kijken naar de onderlinge verhoudingen. Toont de Premier League dat ze écht de sterkste competitie uit de wereld zijn, of zal La Liga als winnaar uit de bus komen met hun tactisch en technisch vernuft? 

Sevilla: uitstekend seizoen 

Sevilla is geweldig bezig op alle vlakken. In de competitie staan ze op de tweede plaats, iets wat vrij uniek is tussen de grootmachten Real Madrid, Barcelona en Atletico Madrid. Deels is dat te wijten aan het feit dat die laatste twee het dit jaar een beetje laten afweten, maar een groot deel hebben ze zeker aan zichzelf te danken. Ze spelen mooi voetbal, voeren de taken van de trainer minutieus uit, en werken kei hard voor de ploeg. Allemaal ingrediënten die leiden tot een succesvol verhaal in zowel de eigen competitie als in Europa. 

Ze zijn immers geen onbekenden in de Europa League, integendeel. Sevilla won de laatste tien jaar maar liefst vier keer deze beker, en heeft met zes stuks bij uitstek het grootste aantal in de kast staan. Dat succes hebben ze in tegenstelling tot veel andere ploegen niet te danken aan een of enkele spelers, maar echt aan het collectief. Dat merk je bijvoorbeeld aan de statistieken van goals en assists: iedereen is hierbij betrokken. Er heeft zelfs niemand meer dan tien goals gemaakt in La Liga voor Sevilla, en toch hebben ze er al 39 in het mandje gelegd. 

West Ham United: herbronnen 

West Ham is de jongste weken niet echt aan een geweldige reeks bezig. Ze winnen niet meer aan de lopende band, en als ze winnen, is het vaak met de nodige moeite. Op zich is er kwaliteit genoeg in de selectie, en ook David Moyes kan je moeilijk iets verwijten, maar je voelt aan alles dat de chemie eventjes weg is. Of ze effectief op is en niet meer van plan is terug te keren, dat is voorlopig nog niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is het feit dat ze in een moeilijke fase zitten en extra hard zullen moeten werken voor goede resultaten. 

De Europa League winnen bijvoorbeeld zou een mooie prestatie zijn. In de competitie lijkt een plaats in de top zes moeilijker en moeilijker te worden, zeker nu Tottenham evenveel punten heeft met twee wedstrijden minder gespeeld. Ze zullen uiteraard er blijven voor gaan, maar de realiteit in de Premier League is nu eenmaal hard. Eens je punten laat liggen, raapt iemand anders ze op en word je vroeg of laat voorbijgestoken. 

Wedtip: Sevilla wint 

Ik denk dat Sevilla in eigen huis wel weet hoe ze dit Engelse varken moeten wassen. De opdracht zal vooral zijn om op verplaatsing eenzelfde prestatie neer te zetten, daar Spaanse ploegen wel vaker in Engeland voor een of andere reden ten onder gaan. Waarschijnlijk weten en verwachten ze dat zelf ook, en zullen ze er alles aan doen om met een zo groot mogelijke voorsprong richting ‘The Hammers’ te gaan. Dat Sevilla wint, staat nu aan een odd van 2,10. Dat ze met een 0-1 handicap winnen, staat zelfs aan een odd van 4,10. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Kan Sevilla West Ham verschalken?

  • Ja
  • Nee
9+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie