Chelsea komt met schrik vrij in FA Cup

Chelsea heeft zich woensdag geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. The Blues beleefden nochtans een lastige avond op het veld van tweedeklasser Luton Town en kwamen tot twee keer toe op achterstand. Uitgerekend Romelu Lukaku schoot zijn ploeg naar de zege: 2-3.

Chelsea moest afgelopen zondag nog aan de bak in de finale van de League Cup, die na strafschoppen verloren werd van Liverpool. Hakim Ziyech ontbrak toen en was er ook dit duel nog niet bij. Zijn ploeg had het echter lastig in Luton, dat via Reece Burke al na enkele minuten op voorsprong kwam.

De bezoekers konden via Saúl Ñíguez gelijkmaken, maar de moedige thuisploeg maakte er nog voor rust 1-2 van dankzij een treffer van Harry Cornick. Chelsea moest na de pauze dus vol aan de bak om alsnog de kwartfinale te halen. En dat lukte uiteindelijk ook onder impuls van de twee bekritiseerde spitsen.

Werner staat op

Het was namelijk Timo Werner die de bordjes weer in evenwicht bracht na een geweldige pass van Calum Hudson-Odoi. Een tiental minuten later kroop de Duitse aanvaller in de rol van aangever: hij legde de bal panklaar voor Lukaku, die de winnende treffer van dichtbij binnen werkte. Een levensbelangrijk doelpunt voor de Belg, die hoopt dit mooie moment een vervolg te kunnen geven.

Ook winst van Chelsea tegen Burnley? Anderhalf keer je geld terug!