‘Transferverrassing bij PSV’

Soccernews

Haalt technisch manager John de Jong van PSV nog een extra spits naar het Philips Stadion? Volgens verschillende Turkse media zou dit zomaar kunnen, want de beleidsbepaler zou zijn pijlen gericht hebben op Cenk Tosun van Everton.

De dertigjarige spits is volstrekt overbodig op Goodison Park, waar hij dit seizoen pas zes minuten speelde in Premier League-verband. Ook in de FA Cup kwam hij echter in actie: drie minuten in totaal. Tosun beschikt over een aflopend contract bij The Toffees en dus is de situatie helder: hij moet deze winter verkocht worden als zijn werkgever wat geld aan hem wil overhouden.

30 miljoen, geen goals

Tussen 2014 en 2018 scoorde Tosun geregeld voor Besiktas in de Süper Lig, waarna Everton méér dan dertig miljoen euro voor hem neertelde. Op Goodison Park begon hij nog wel aardig, maar in zijn tweede seizoen scoorde hij slechts drie keer in 25 duels. Er volgden twee uitleenbeurten (Crystal Palace, vijf wedstrijden en één goal, en Besiktas, vier duels en drie doelpunten), maar de betrokken partijen zijn nu op zoek naar een definitieve oplossing.

Onder meer beIN Haber en Sporx melden dat PSV bezig is met Tosun, al is het natuurlijk de vraag of dit écht zo is. Mogelijk gaat het om een onzingeruchtje.

Het zou echter niet zo heel gek zijn als de Eindhovenaren een extra nummer 9 aantrekken. Maximiliano Romero is alwéér geblesseerd en Eran Zahavi zou voor een bliksemvertrek kunnen kiezen…

Verdien 2.70 keer je inleg als Everton van Newcastle United wint!

Geloof jij dit?

  • Ik wel
  • Ik niet
1161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie