‘Barcelona ziet belangrijke schakel bijtekenen’

Foto: ‘Barcelona ziet belangrijke schakel bijtekenen’

Barcelona verwacht binnen afzienbare periode het contract van Ousmane Dembélé te verlengen. De Fransman, die nog een contract heeft tot het einde van het seizoen, gaat volgens transferexpert Fabrizio Romano voor twee seizoenen bijtekenen.

De Spaanse grootmacht vreesde een spoedig vertrek van de pijlsnelle aanvaller. De club legde in de zomer van 2017 nog ruim 135 miljoen euro op tafel om de overgang naar La Liga rond te maken, maar Dembélé slaagde vooralsnog niet in Camp Nou. Aangezien de belangenbehartigers van de speler dreigden met een vertrek, hield Barcelona haar hart vast.

De club ging de afgelopen maanden met het management van Dembélé om de tafel zitten. Die kregen te horen dat Barcelona ook in het nieuwe contract van de buitenspeler voor een salarisverlaging wilde zorgen, waarmee de voetballer in eerste instantie niet akkoord ging. Zijn zaakwaarnemer ging daarom nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe club.

Naar verluidt meldde onder meer Newcastle United zich bij de Franse aanvaller om hem onderdak te bieden. De Engelse club, die de komende jaren hoopt te gaan concurreren met de topclubs in de Premier League, wilde ver gaan om Dembélé te overtuigen voor een overgang naar de vereniging. Hij besloot echter niet op de interesse in te gaan.

Beslissing van Dembélé

Romano laat weten dat de aanvaller duidelijk nooit interesse had in een overgang en het liefst in Barcelona wil blijven. Hoofdtrainer Xavi lijkt vertrouwen te hebben in zijn kwaliteiten, waardoor hij de komende maanden een belangrijkere rol wil spelen binnen het team. Door twee jaar bij te tekenen hoopt hij weer rust in de tent te brengen.

Pakt Barcelona dit seizoen de Europa League? Grijp 9 keer je inleg!

Wat moet Dembélé doen?

  • Vertrekken
  • Blijven
31+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie