Arsenal herrijst en dringt top-4 binnen

Foto: Arsenal herrijst en dringt top-4 binnen

Arsenal kreeg vorige week nog een pak slaag van Liverpool, maar heeft zich daar snel weer van hersteld. Het knoopte zaterdagnamiddag opnieuw aan met de zege, want Newcastle United werd eenvoudig met 2-0 opzijgezet. The Gunners doen daarmee ook een goede zaak in het klassement, want ze dringen voorlopig de top-4 binnen. 

Ondanks de 4-0 op Anfield vorige week sleutelde Mikel Arteta amper aan zijn elftal, want hij bracht enkel Martin Ödegaard in het elftal voor Alexandre Lacazette. Albert Sambi Lokonga behield zijn basisplaats op het middenveld ondanks een moeilijke wedstrijd en dat bleek een goede zet. De jonge Rode Duivel speelde een sterke partij en was één van de uitblinkers bij Arsenal. 

Dat kon onder meer door een gigantische misser van Aubameyang wel pas na rust afstand nemen van rode lantaarn Newcastle, dat in januari de miljoenen van de nieuwe Saudische eigenaars goed zal moeten besteden om nog in de Premier League te blijven. Het was Saka die na elf minuten in de tweede helft de ban brak. Tien minuten later was de match al helemaal beslist. Takehiro Tomiyasu legde de bal netjes achter de verdediging en invaller Martinelli werkte af. 

Top-4 

Door de zege komt Arsenal voorlopig naast West Ham op de vierde plaats in het klassement. The Hammers beschikken wel nog over een beter doelsaldo én komen zondag nog in actie, al wacht hen op Manchester City een aartsmoeilijke opdracht. Het is wel een sterk signaal van The Gunners, die na een rampzalig seizoensbegin toch weer helemaal lijken mee te doen voor een ticket voor de Champions League.

Scoreverloop: 1-0 (46′) B.Saka, (66′) G.Martinelli 2-0

Wint Arsenal de FA Cup? Verdien 13x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eindigt Arsenal in de top-4?

  • Ja
  • Nee
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie