Ajax wint voor het eerst in een maand weer in Eredivisie

Foto: Ajax wint voor het eerst in een maand weer in Eredivisie

Ajax zat vandaag al een maand min drie dragen zonder een Eredivisie-zege: voor de Amsterdammers gezien zeldzaam lang. Doordat Heracles Almelo en Go Ahead Eagles hen op 0-0 hielden was de 5-0 veegpartij tegen PSV op 24 oktober de meest recente driepunter in competitieverband. Vandaag ging RKC met dezelfde cijfers over de knie.

Trainer Erik ten Hag koos er in Waalwijk voor om Steven Berghuis en Ryan Gravenberch terug te laten keren in zijn basiself. Dat ging ten koste van Davy Klaassen en (de tevens geblesseerde) Mohammed Kudus. Berghuis liet zich ook gelijk weer zien, want hij was goed voor twee goals: de 0-2 en de 0-3. Daarvoor had Sebastien Haller al de score geopend, op aangeven van de jarige Dusan Tadic.

Het was dan ook een bijzonder makkelijke wedstrijd voor Ajax. RKC kwam niet verder dan enkele kleine speldenprikjes in de openingsfase, middels spitsen Michiel Kramer en Jens Odgaard. Remko Pasveer hield echter zijn doel schoon en mocht uiteindelijk dus vijf keer juichen. Na Haller en Berghuis scoorden ook Jurriën Timber en andermaal Haller in het Mandemakers Stadion.

Ajax weer aan kop

En daardoor staat Ajax nu weer bovenaan in de Eredivisie; PSV, dat gisteren met 2-0 van Vitesse won, staat net als de Amsterdammers op dertig punten na dertien duels. Feyenoord heeft twee punten minder, maar nog een duel extra resterend (uit bij Heracles).

Scoreverloop: 0-1 (17′) Sebastien Haller, 0-2 (42′) Steven Berghuis, 0-3 (57′) Steven Berghuis, 0-4 (74′) Jurriën timber, 0-5 (83′) Sebastien Haller

Ajax wordt simpel kampioen dit seizoen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat moet ik nog zien
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie