Stilte overheerst bij Heracles na dodelijk ongeluk

Foto: Stilte overheerst bij Heracles na dodelijk ongeluk

Heracles Almelo-speler Rai Vloet was in het afgelopen weekend betrokken bij een dodelijk ongeluk op de A4 bij Hoofddorp, waarbij een 4-jarig jongetje kwam te overlijden. De impact van het fatale ongeval is logischerwijs groot in Almelo.

“Intern is er gisteren bij Heracles uitgebreid stilgestaan bij het verkeersdrama”, weet het Algemeen Dagblad. “Zondag werden meteen het bestuur, de staf en aanvoerder Janis Blaswich op de hoogte gesteld, in de ochtend erna werd het personeel bijgepraat. Daarna kwam ook een groot deel van de selectie en de staf aangeslagen binnen. De spelers waren nog vrij, maar wie kon komen, was aanwezig. Het werd een emotionele bijeenkomst, waarbij vragen konden worden gesteld, maar het vooral heel stil bleef.”

Contact met Wiljan Vloet

De krant vervolgt: “Er is nog geen contact geweest met Vloet zelf, wel met vader Wiljan Vloet en zijn zaakwaarnemer. Zij brachten de clubleiding op de hoogte van het ongeluk. Vloet zat in de fatale nacht met een man uit Veldhoven (27) in de auto, het is nog niet bekend wie er reed en of er alcohol in het spel was. In de andere auto zaten een man, vrouw en hun twee jonge kinderen. Zij werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht, waar het jongetje van vier jaar overleed.”

“Van dit soort dingen word je stil”

Beide mannen werden gelijk opgepakt door de politie, maar zijn gisterochtend vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Ze zijn beiden nog wel verdachte. Heracles-directeur Tim Gillissen reageerde in een eerder stadium: “We zijn er allemaal enorm van geschrokken. Van dit soort dingen word je stil. Ons medeleven gaat uit naar de familie die dit is overkomen. Daar willen we het op dit moment bij laten.”

De Heraclieden willen het onderzoek afwachten en tot die tijd afstand bewaren. Is er eenmaal duidelijkheid over de toedracht van het ongeval, dan kan er een beslissing genomen worden over de toekomst van Vloet in Almelo.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie