Negental Vitesse nipt onderuit bij Tottenham

Foto: Negental Vitesse nipt onderuit bij Tottenham

Het is Vitesse niet gelukt om het debuut van Antonio Conte als manager van Tottenham Hotspur te verpesten. De Arnhemmers toonden veerkracht in Londen, maar gingen alsnog met 3-2 ten onder.

Wedden op Conference League-duels? Maak een account aan bij bet365 en pak de bonus van 100 euro!

Vitesse wist Tottenham twee weken geleden nog met 1-0 te verslaan in Arnhem. Ten opzichte van dat duel koos de net aangetrokken Conte voor de veelal vertrouwde namen, waaronder Harry Kane en Heung-Min Son. Toch begon Vitesse sterk aan het duel in Londen. Nikolai Baden Frederiksen claimde een penalty, waar hij en Maximilian Wittek voor meer gevaar zorgde met schoten.

Tottenham was aan de andere kant wel productief. Sterker nog: in relatief korte tijd liep de formatie van Conte, die de ontslagen Nuno Espirito Santo opvolgde, uit naar een 3-0 voorsprong. Heung-Min Son opende de score, nadat doelman Markus Schubert nog redde op een inzet van Lucas Moura. De voormalig Ajax-beul maakte zelf de 2-0, waar Harry Kane via Jacob Rasmussen de derde van de avond voor Spurs tegen de touwen werkte.

Veerkracht

Vitesse leek een pak slaag te krijgen op Britse bodem, maar niets bleek minder waar. Al voor rust had de ploeg van Thomas Letsch twee derde van de achterstand weggewerkt. Jacob Rasmussen kopte van uit een hoekschop de aansluitingstreffer tegen de touwen en dankzij Matus Bero werd de marge zelfs verkleind tot één doelpunt.

Vitesse bleef ook na de 3-2 goed overeind tegen de Premier League-club. De bezoekers kregen zelfs de mogelijkheden om de ultieme comeback compleet te maken. Riechedly Bazoer en de ingevallen Loïs Openda vonden allebei doelman Hugo Lloris op hun pad, waar Eli Dasa de bal te hoog mikte.

Rode kaarten

De wedstrijd eindigde met slechts negentien man. Tottenham kwam met tien man te staan na een overtreding van Cristiano Romero op Openda, waardoor de Argentijn zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Vitesse dacht daarvante kunnen profiteren, maar moest daarna zelf een dubbele tegenvaller incasseren. Danilho Doekhi werd met tweemaal geel weggestuurd na een overtreding op Kane, waar doelman Markus Schubert het einde niet halen vanwege hands buiten de zestien.

Met zes punten doet Vitesse nog altijd volop mee. Wel moeten de Arnhemmers in de resterende twee duels nog een plekje zien op te klimmen, want Stade Rennes (tien punten) en Tottenham (zeven) staan er nu beter voor.

Scoreverloop: 1-0 (15′) Heung-Min Son, 2-0 (22′) Lucas Moura, 3-0 (28′) Jacob Rasmussen (eigen doelpunt), 3-1 (32′) Jacob Rasmussen, 3-2 (39′) Matus Bero

Gaat Vitesse het alsnog redden?

  • Ja
  • Nee
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie