Timber goudeerlijk over afgekeurde goal Besiktas

Foto: Timber goudeerlijk over afgekeurde goal Besiktas

Besiktas leek gisteren na rust de aansluitingstreffer te maken, maar de goal van Kenan Karaman werd afgekeurd wegens een lichte duw jegens Jurriën Timber. Laatstgenoemde geeft echter toe dat het wel enigszins makkelijk gegeven was.

“De scheidrechter floot best snel af, voordat de goal viel. Ik was niet bang dat het een goal was, want hij floot dus al, maar hij had ook zomaar niet kunnen fluiten”, erkent Timber op Ajax TV. Ook Wesley Sneijder, analist op RTL, vond het geen overtreding. “Het is een duw aan de zijkant, een schouderduw. Als hij niet fluit en de actie laat doorlopen, krijg je een VAR-check en wordt het doelpunt normaal gesproken niet afgekeurd.” En Rafael van der Vaart zei: “Ik weet niet wat die scheids gezien heeft, maar hij floot al voordat hij ging schieten. Normaal wacht je even voordat hij erin gaat. Ik vond hier niks aan de hand, eerlijk gezegd.”

Hoe dan ook won Ajax wel terecht, benadrukt Timber verder nog: “Vanaf de eerste minuut zaten we er bovenop en hebben we kansen gecreëerd. De aanvallers kunnen erop vertrouwen dat we aansluiten en direct vooruit voetballen wanneer ze een kans hebben gehad. Van dit soort wedstrijden kan ik echt genieten, ook van de voorbereiding. Er komt meer bij kijken en iedereen heeft het er ook over, dus voor mij is het genieten. Ik zit voetballend goed in mijn vel en dat wordt ook verwacht van me hier.”

Deze goal had niet afgekeurd mogen worden

  • Eens
  • Oneens
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie