Schmidt slaat met vuist op tafel: “Niet normaal!”

Foto: Schmidt slaat met vuist op tafel: “Niet normaal!”

Oefenmeester Roger Schmidt heeft het al een paar keer gezegd en hij herhaalt het nog maar eens: de Duitser is van mening dat PSV een nieuwe spits aan moet trekken. Hij vindt helemaal niet dat zijn selectie zo breed is.

Op de persconferentie in aanloop naar FC Groningen-thuis op zaterdagavond vertelt de trainer: “Het zou niet verkeerd zijn als we er wat extra kwaliteit bij krijgen. Daar zijn we al weken mee bezig, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe dicht we nu zijn bij het aantrekken van bepaalde spelers.”

Als een van de aanwezigen tegenwerpt dat PSV al een brede selectie heeft, antwoordt Schmidt: “Zo groot is onze selectie niet, hoor. Kijk: tot Kerstmis spelen we iedere drie dagen een wedstrijd, tijdens de interlandbreaks moet 60 tot 70 procent van onze selectie zich melden bij hun nationale ploegen, waar ze ook nog eens drie duels spelen. Dus als je op dit niveau wil presteren, in deze Europa League-poule de knock-outfase wil halen, om de titel wil spelen en de beker wil winnen, dan is dat een uitdaging.”

De coach gaat een stapje verder: “We doen het nu eigenlijk met één spits (Eran Zahavi, red.). Dat is niet normaal. Kijk naar Benfica. Er zit nogal een verschil tussen wat zij aan spitsen op de bank hadden zitten, als je het vergelijkt met ons. We hopen dat Maxi Romero binnenkort aansluit, we geloven in hem, maar hij heeft na zijn blessure nog even tijd nodig.”

Heeft Schmidt gelijk?

  • Ja
  • Nee
1329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie