Portugese kranten gaan los over PSV-Benfica: ‘Held!’

Foto: Portugese kranten gaan los over PSV-Benfica: ‘Held!’

Na de vroege rode kaart van Lucas Veríssimo zag het er niet goed uit voor SL Benfica tegen PSV, maar de Portugezen trokken toch een 0-0 gelijkspel en dus plaatsing voor de groepsfase van de Champions League over de streep.

Het dagblad Publico is vooral positief over de strijdlust die de ploeg van coach Jorge Jesus op de mat legde: “De ploeg bleef stoïcijns na de rode kaart en liet zien over een flinke dosis karakter te beschikken. Het prestige van de club blijft intact door de Champions League-kwalificatie en het gegarandeerde bedrag van 37,24 miljoen euro zal een en ander makkelijker maken dit seizoen. Maar om de Champions League te bereiken, moest Benfica afzien. Allemaal door de rode kaart van Lucas Veríssimo.”

De desbetreffende krant bejubelt keeper Odysseas Vlachodimos: “Hij loste praktisch alle problemen op.” Jornal De Noticias is het daarmee eens: “PSV probeerde alles, maar Benfica had een geïnspireerde Griek in het doel staan. Vlak na de rode kaart begon het al met zijn redding op een inzet van Noni Madueke.”

Record kopt: “Een gelijkspel met de smaak van een overwinning.” En de kop van Expresso luidt: “Het lijden van Vlachodimos is miljoenen waard.” Dit dagblad analyseert: “Jorge Jesus beloofde aanvallende intenties te laten zien, maar al die bedoelingen konden de ijskast in door de rode kaart van Veríssimo, die zich al vanaf het begin niet op zijn gemak voelde. (…) De vreugde van Jesus bij het laatste fluitsignaal liet zien hoeveel dit resultaat voor hem betekent.”

Geweldige keeper?

  • Ja
  • Nee
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie