Heitinga wilde Webb aanvallen: “Ik was écht kwaad, vond het zó onterecht”

Foto: Heitinga wilde Webb aanvallen: “Ik was écht kwaad, vond het zó onterecht”

Wat het hoogtepunt uit zijn carrière had moeten worden, eindigde in een nachtmerrie. In de WK-finale van 2010 kreeg John Heitinga bij een 0-0 stand rood tegen Spanje. Oranje verloor de eindstrijd, waarna de woeste verdediger scheidsrechter Howard Webb wilde aanvliegen.Het Nederlands elftal had de wereldtitel kunnen pakken, maar zoals iedereen weer stak Andres Iniesta daar een stokje voor. Toen stond Heitinga al een tijdje niet meer op het veld, nadat hij door Webb van het veld werd gestuurd. “Ik weet niet meer wat er in mijn hoofd omging. Ik weet nog wel dat ik de kleedkamer inging en alles wat ik tegenkwam een slinger gaf”, aldus Heitinga in gesprek met Frank Evenblij in het programma Villa Oranje.

De woede werd op een gegeven moment alleen maar erger. “Toen de wedstrijd afgelopen was, was ik echt furieus”, vervolgt de oud-international. “Toen ben ik de kleedkamer uitgestormd, zo de catacombe door richting Howard Webb. Ik weet ook niet wat ik wilde gaan doen, maar Kees Jansma hield me tegen. Ik was écht kwaad en vond het zó onterecht.” 

Heitinga kijkt echter meer dan tevreden terug op zijn loopbaan. “Ik heb vijf eindtoernooien gespeeld en ik ben trots op het aantal interlands dat ik gespeeld heb. Ik wilde over de honderd heen, maar ik moest op mijn 32ste stoppen met voetballen. Ik ben wel heel trots op hetgeen ik eruit heb gehaald.”

Was die rode kaart inderdaad onterecht?

  • Ja
  • Nee
259+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie