Bergkamp: “Wij willen het DNA van Arsenal herstellen”

Foto: Bergkamp: “Wij willen het DNA van Arsenal herstellen”

Dennis Bergkamp gaat mogelijk een rol spelen bij de hervormingen binnen Arsenal. Als Spotify-eigenaar Daniel Ek de Londense club overneemt krijgt de Nederlandse clublegende een functie, net als zijn oud-ploeggenoten Thierry Henry en Patrick Vieira. Bergkamp is heeft grootste plannen met The Gunners.”Na mijn vertrek bij de club heb ik altijd contact gehouden met Thierry en Patrick. En uiteraard ben ik de wedstrijden van Arsenal blijven volgen”, zegt Bergkamp in gesprek met Voetbal International. “Ik heb er een belangrijk deel van mijn carrière gespeeld, ik heb er een testimonial gehad. De club zit in mijn hart, van speler ben ik fan geworden.”

“Net als Patrick en Thierry herken ik het Arsenal uit onze eigen tijd steeds minder terug”, vervolgt de non-flying Dutchman. “In het DNA van Arsenal zit de ambitie om hoofdprijzen te pakken. Het nooit accepteren van verlies. Die mentaliteit is langzaamaan verdwenen. Ik proef berusting over de huidige situatie. Dat is ernstig. Alsof het, gezien de financiële verhoudingen, normaal is dat Arsenal in de middenmoot eindigt. Dat hoort niet bij deze club. Het DNA van Arsenal moet hersteld worden.”

Recent is het eerste officiële bod van Ek afgewezen. De Amerikaanse eigenaars Stan en Josh Kroenke hebben laten weten dat de club niet te koop is. Ek laat zich vermoedelijk niet uit het veld slaan en zal meerdere pogingen gaan wagen.

Zie je Arsenal opbloeien na een nieuwe overname?

  • Ja, veel vertrouwen in
  • Zie ik niet gebeuren
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie