Hierom investeren bedrijven vijftig miljoen in PSV

Foto: Hierom investeren bedrijven vijftig miljoen in PSV

Op sportief vlak is het een seizoen om snel te vergeten voor PSV. Buiten het veld boekte de club wel een groot succes: de Eindhovenaren halen zo’n vijftig miljoen euro aan investeringen. Het kapitaal zal in de club gestoken worden en ook de spelersselectie kan worden versterkt. De bedrijven die garant staan voor het bedrag, schenken de club alleen geen rooie cent. 

Het is onduidelijk welke bedrijven en / of personen er precies gaan investeren in PSV. “President-commissaris Robert van der Wallen van PSV kan/wil dat nog niet zeggen. Wel schermt hij met meerdere toezeggingen, waardoor hij dus verwacht dat PSV komend seizoen een kapitaalinjectie van minstens 30 miljoen euro tegemoet kan zien. En daarnaast dus nog de hypothecaire geldlening van 20 miljoen”, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Ondanks de corona-crisis lukte het PSV alsnog om een aantal investeerders te vinden. Dat heeft een belangrijke reden, weet het Eindhovens Dagblad. De krant schrijft: “PSV had vanaf 2016 al een partnerfonds, waarin vijf bedrijven (Philips, VDL, ASML, BrandLoyalty en De Mandemakers Groep) ieder afzonderlijk zes miljoen euro geld hadden geleend aan de club. Ze deden dat voor minstens tien jaar en krijgen 1,5 procent rente per jaar voor hun investering. Dat zal ook nu normaal gesproken het tarief zijn.”

Dat maakt een dergelijke deal interessant voor beide partijen. “Die tegenprestatie maakte het al interessant genoeg om te investeren en daarmee is het voor de bedrijven statutair ook te verantwoorden om dit te doen. Een schenking zou bijvoorbeeld om meerdere redenen niet zomaar kunnen. Het rentetarief voor het partnerfonds lijkt voor een financiering zonder onderpand nogal laag, maar de rentestanden op een spaarrekening zijn tegenwoordig nog veel lager. Sterk nog: geld parkeren op een bankrekening kan zelfs voor een licht negatief rendement zorgen.”

Goede zaak?

  • Ja, zeker
  • Nee, vind ik niet
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie