Ronald de Boer: “Je kunt hem nu niet meer wegdenken uit dit Ajax”

Foto: Ronald de Boer: “Je kunt hem nu niet meer wegdenken uit dit Ajax”

Sébastien Haller maakte vandaag een geweldig doelpunt voor Ajax tegen RKC Waalwijk en werd meteen ook matchwinner voor de Amsterdammers, aangezien het duel in 0-1 eindigde. De Fransman werd door de kijkers van ESPN verkozen tot Man van de Wedstrijd.

Onterecht, aldus analyticus Ronald de Boer. Hij wijst naar Lisandro Martínez: “Het grappige is: in de laatste zestien wedstrijden had Martínez een basisplaats en daarvan speelde hij vijftien keer negentig minuten. In de 26 wedstrijden daarvoor had hij maar zeven basisplekken. Je kunt hem nu niet meer wegdenken uit dit Ajax. Als je zijn rust aan de bal ook ziet…”

De oud-voetballer vervolgt: “Het is niet alleen dat hij als een latino kan vechten en schoffelen, maar hij kan ook gewoon goed voetballen. Hij is maar 1 meter 78, best klein voor een centrale verdediger, maar kan geweldig koppen. Aan de bal raakt hij nooit in paniek. Voor mij is hij wel de Man of the Match, vanwege het voetbal dat hij negentig minuten liet zien tegen RKC.”

Kenneth Pérez vindt dat Martínez door de blessure van Daley Blind een extra belangrijke rol heeft bij Ajax: “Hij is een van de spelers die naar voren moet treden nu Daley Blind er niet is. De opbouw moet goed bij hem kunnen beginnen Hij kan inderdaad voetballen. We hadden het er donderdag (rond de wedstrijd tegen AS Roma, red.) ook over: hij was eigenlijk een tijd ‘weg’ en niet meer in beeld.”

Belangrijke rol?

  • Ja
  • Nee
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie