Ten Hag spreekt verwachting uit: “Hij zal sterker terugkeren”

Foto: Ten Hag spreekt verwachting uit: “Hij zal sterker terugkeren”

Erik ten Hag baalt er stevig van dat hij opnieuw een tijdlang niet kan beschikken over Lisandro Martínez. De oefenmeester heeft echter het vertrouwen erin dat hij voldoende keuzes heeft in de achterhoede.

Nieuwe blessure voor Martínez

Door een voetblessure speelde de Argentijn dit seizoen al een tijdlang niet mee. In januari maakte hij zijn rentree, maar niet voor lang. Zondag raakte hij tegen West Ham United namelijk geblesseerd aan zijn knie. Onderzoek heeft intussen uitgewezen dat hij acht weken nodig zal hebben om te herstellen, een flinke tegenslag voor Ten Hag.

“Natuurlijk is het een tegenvaller: hij was pas net terug”, zo reageert de Nederlander op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Aston Villa. “Je ziet wat hij bijdraagt aan het team als hij weer meedoet. Los van zijn technische kwaliteiten, is hij ook met zijn mentaliteit van waarde voor het team. Dit is een grote tegenvaller.”

Ten Hag baalt van gemis

Voor Martínez is het eveneens niet gemakkelijk. De defensieve kracht begint opnieuw aan een revalidatieproces en is bezig aan zijn pijnlijkste seizoen uit zijn carrière. Ten Hag maakt zich geen zorgen over de verdediger. “Hij is erg teleurgesteld, maar hij is een strijder. Hij zal sterker terugkeren. We denken dat hij voor het einde van het seizoen nog zijn rentree kan maken.”

Ondertussen verwacht Ten Hag voldoende alternatieven te hebben. Zo heeft hij de beschikking over Harry Maguire, Raphaël Varane en Luke Shaw. “We hebben genoeg opties. We hebben goede centrale verdedigers in onze selectie. Luke kan er ook spelen, dus ik vertrouw erop dat we door kunnen gaan met ons proces.”

Is Martínez een topverdediger?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie