Van Marwijk stelt hoge eisen: “Alles moet in puntjes geregeld zijn”

Foto: Van Marwijk stelt hoge eisen: “Alles moet in puntjes geregeld zijn”

Bert van Marwijk leidde het Nederlands elftal in 2010 naar de finale van het Wereldkampioenschap Voetbal. In Zuid-Afrika stond Nederland op de drempel van de grootste landenprijs ter wereld, maar verloor het in de finale van Spanje (1-0). In gesprek met De Telegraaf blikt Van Marwijk terug op de voorbereidingen rondom het toernooi. 

Van Marwijk vloog ter voorbereiding op het WK destijds vijf keer naar Zuid-Afrika om accommodaties te inspecteren. Volgens de voormalig bondscoach is het belangrijk dat het elftal op een goede plek zit. Van Marwijk: “Wanneer je weet dat je met een groep voetballers weken achter elkaar op dezelfde locatie moet verblijven, dan besef je dat alles tot in de puntjes moet zijn geregeld.”

Dit is belangrijk omdat de spelers zich zo kunnen focussen op wat écht belangrijk is. Van Marwijk: “De spelers mogen namelijk niets te klagen hebben. De Nederlandse voetballer vindt altijd wel iets om over te klagen. En zeker wanneer ze weken op elkaars lip zitten. Je mag daar van alles van vinden, maar ik vind dat je als coach en staf de taak hebt om die ergernissen en irritaties te voorkomen.”

Volgens de voormalig bondscoach waren de faciliteiten in Zuid-Afrika helemaal top. Van Marwijk: “In Zuid-Afrika was het destijds top. Daar hadden we na wedstrijden het gevoel dat we weer thuis waren wanneer we in het hotel terugkeerden.”

Eens met deze redenering?

  • Ja, zeker
  • Nee, wat een onzin
137+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie