Bosz op wipstoel? ‘Dat weet hij zelf ook wel’

Foto: Bosz op wipstoel? ‘Dat weet hij zelf ook wel’

Nog niet zo heel lang geleden stond Bayer Leverkusen zelfs eerste in de Bundesliga, maar de laatste tijd presteert de ploeg van oefenmeester Peter Bosz dramatisch. Er wordt inmiddels zelfs gespeculeerd over een congé voor de Nederlandse trainer.

In een interview met Kicker zegt directeur Rudi Völler over de positie van Bosz: “Hij weet dat we andere aspiraties hebben.” In het voorbije weekend werd er verloren van Arminia Bielefeld en nu staat Leverkusen zesde… “We wonnen een week geleden bij Gladbach met de trainer in een tactisch erg goede wedstrijd. We hoopten die lijn natuurlijk door te trekken tegen Bielefeld. Nu was er deze tegenslag, maar Peter Bosz is nog steeds dezelfde trainer als voorheen. Ondanks alle waardering en steun die hij van ons krijgt, weet hij echter dat we andere aspiraties hebben. Met deze druk en kritiek, zowel intern als vanuit de media – moet hij omgaan. En dat kan hij ook.”

Völler vindt dat het woord nu aan de selectie is: “De spelers worden nu uitgedaagd. We moeten ons hoofd niet laten hangen. We zijn in staat om een goede wedstrijd te spelen in Berlijn (Hertha-uit is zondag de volgende klus, red.). De afgelopen weken waren de wedstrijd altijd erg close, zoals in de eerste helft van het seizoen. Ik wil niets goedpraten, maar er ontbreekt niet veel.”

De bestuurder sluit af: “We staan op de zesde plaats, hebben echter nog steeds aansluiting met de vierde plaats. Maar ook met de teams die achter ons terrein hebben goedgemaakt. We moeten oppassen.”

Bosz ontslagen?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
285+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie