Belangrijke drie punten Atlético na gewillige val Suárez

Atlético Madrid heeft goede zaken gedaan in de Spaanse kampioensrace. Thuis tegen Athletic de Bilbao had de ploeg van Diego Simeone het lastig, maar wist het succesvol een achterstand om te draaien.

De laatste twee duels was positief voor Los Rojiblancos met een gelijkspel tegen Real Madrid en overwinning op Villarreal. In de weken ervoor zag de koploper door een aantal mindere wedstrijden de marge met De Koninklijke en FC Barcelona kleiner worden. Met Athletic trof het ook nog een ploeg in vorm, dat de laatste acht duels ongeslagen was. De Basken begonnen goed in het Wanda Metropolitano: in de 21e minuut schoot Iker Muniain op doel en ging met wat fortuin erin, nadat de bal nog werd aangeraakt.

De gelijkmaker van Atlético viel op slag van rust. Thomas Lemar bediende Marcos Llorent, die de voorzet binnen knikte. Wie andere dan Luís Suárez nam de 2-1 geheel voor zijn rekening. De Uruguayaanse aanval versierde een penalty en schoot die vervolgens zelf raak. Een voorsprong vasthouden is de hoofdstedelingen wel toevertrouwd en dat lukte ook in dit geval. Door de zege in de inhaalwedstrijd is het aantal gespeelde duels met de concurrentie eindelijk gelijk. Atlético staat nu zes punten los van Barcelona en acht op Real Madrid.

Scoreverloop: (21′) Muniain 0-1 (45+2′) Llorente 1-1 (51′) Suárez 2-1