Arsenal ontsnapt vlak voor tijd aan uitschakeling

Arsenal is donderdagavond op de valreep ontsnapt aan uitschakeling in de Europa League. Na de 1-1 in Lissabon leek het door een 2-2 gelijkspel fout te gaan, maar vlak voor tijd viel de 3-2 dan toch.

Vanwege de coronacrisis werd de wedstrijd verplaatst naar de thuishaven van Olympiakos Piraeus. Onder toeziend oog van scheidsrechter Pierre-Emerick Aubameyang nam Arsenal na ruim twintig minuten de leiding. De spits wist toe te slaan na een pass van Bukayo Saka.

Benfica kwam vlak voor rust langszij via Diogo Goncalves, waar Rafa Silva na een dik uur spelen zelfs voor de 1-2 zorgde. Arsenal werd daardoor gedwongen om de return winnend af te sluiten om door te gaan en dat lukte op de valreep. Kieran Tierney bracht de ‘Gunners’ langszij alvorens opnieuw Aubameyang in de 87ste minuut de 3-2 maakte.