“Het is iemand met een gezin die zijn baan verliest”

Foto: “Het is iemand met een gezin die zijn baan verliest”

PEC Zwolle en John Stegeman zijn eigenlijk nooit een gelukkige combinatie geworden. Beide partijen hoopten het seizoen nog goed af te sluiten, maar na de 3-1 nederlaag in Emmen viel het doek dan toch al voortijdig.

Aanvoerder Bram van Polen weet dat het ontslag van Stegeman onvermijdelijk werd. “Het voelde alsof er een barst in de voorruit zat die steeds groter werd. Op een gegeven moment was het gewoon niet meer te houden. Dan moet er een nieuwe ruit in”, zo vertelt de verdediger aan weekblad Voetbal International. “De trainer is met een achterstand begonnen en er zijn te veel incidenten geweest die niet positief voor hem waren.”

“Maar ons spel was ook gewoon heel slecht”, weet Van Polen. “We speelden met zó weinig vertrouwen, zo schijterig. Dat zal misschien ook deels met de trainer te maken hebben, maar we zijn allemaal wel volwassen kerels. We kunnen het doordeweeks wél op de training, maar het lijkt of we tijdens wedstrijden helemaal vastzitten in hoe we tactisch moeten staan of wat dan ook. De wil is er wel, maar we durven niet vrijuit te voetballen.”

De PEC-aanvoerder vindt dat er meer in had gezeten. “Hij is daar natuurlijk verantwoordelijk voor, maar wij zijn dat net zo goed. Alleen weet je: in het voetbal wordt altijd de trainer ontslagen en niet de spelers. We wilden het seizoen goed afsluiten, zodat John hier door de voordeur kon vertrekken, maar wij hebben hem in de steek gelaten. Dat doet pijn. Het voelt een beetje als een dag van rouw. Iedereen denkt daar altijd maar heel makkelijk over: Trap die trainer eruit. Maar we hebben het over een mens en ook echt een góéd mens. Het is iemand met een gezin die zijn baan verliest. Daar voelen we ons schuldig over.”

De juiste reactie?

  • Ja
  • Nee
230+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie