Atalanta bereikt bekerfinale en hoopt op tweede prijs clubhistorie

Atalanta Bergamo krijgt een kans om de goede recente jaren te belonen met een prijs. De Noord-Italiaanse ploeg haalde woensdagavond ten koste van Napoli de bekerfinale, waarin het tegen Juventus zal aantreden.

De eerste ontmoeting in Napels eindigde vorige week doelpuntloos, waardoor het treffen nog helemaal open was. Bij de thuisploeg startte Marten de Roon, ontbrak Hans Hateboer met een blessure, terwijl Sam Lammers mocht invallen. De ploeg die Ajax dit seizoen in de groepsfase van de Champions League uitschakelde begon overrompelend. De Roon speelde Duván Zapata na tien minuten in, die met een kiezelhard schot doel trof. Zo’n vijf minuten later werd de marge verdubbeld. Dit keer had Zapata de rol als aangever en bediende Matteo Pessina: 2-0.

Na rust deed de ploeg van Gennaro Gattuso wat terug. Acht minuten in het tweede bedrijf was het oud-PSV’er die het met een doelpunt na een scrimmage weer spannend maakte. Toch was het Atalanta dat definitief afstand zou nemen. In de 78e was het wederom Pessina, die zo een belangrijk aandeel had in de overwinning. Zo mag Atalanta hopen op de eerste prijs sinds 1963, toen het voor de enige keer in de clubgeschiedenis zilverwaar won met de bekerwinst. In de edities van 2019, 1996 en 1987 was La Dea telkens verliezend finalist.

Scoreverloop: (10′) Zapata 1-0 (16′) Pessina 2-0 (53′) Lozano 2-1 (78′) Pessina 3-1

Zie je Atalanta daadwerkelijk de beker winnen?