Telegraaf Elftal van de Week: PSV hofleverancier na Topper

Foto: Telegraaf Elftal van de Week: PSV hofleverancier na Topper

Het is weer maandag, en dus maken de kranten hun Elftal van de Week bekend. Zo zien we dat in die van De Telegraaf PSV de hofleverancier is, na de 2-2 remise tegen Ajax in Amsterdam.

Zo kiest rapporteur Bart Latuheru voor het aanvalsduo Donyell Malen – Eran Zahavi in de voorhoede. “Bij het openingsdoelpunt ziet hij dat Zahavi een loopactie maakt en toucheert hij de bal perfect. Daardoor was het al na twee minuten raak. Dan wordt er al snel gekeken naar defensieve fouten bij Ajax, maar het zegt vooral iets over de genialiteit van die hakbal.”

Latuheru vond vooral Malen de hele eerste helft wel dreigend. “Met het tweede doelpunt als resultaat. Malen ging de ééntwee aan met Zahavi en dribbelde door richting achterlijn. Ondertussen bleef hij kijken waar hij de bal moest neerleggen en hij gaf hem perfect. Ik heb Malen in het verleden ook bij Jong PSV zien spelen. Hij is pas 21 jaar en maakt een goede ontwikkeling door. Daarmee behoort hij inmiddels tot de topspelers in de Eredivisie.”

De derde PSV’er in het elftal van de ochtendkrant is Ibrahim Sangaré. “Dat soort spelers zie je niet zoveel in de Eredivisie. Met name in de eerste helft wist Sangaré de balans goed te bewaken. Hij is een brok graniet en gaat fysiek de duels aan. Bovendien onderschepte hij in het eerste bedrijf veel ballen, waardoor PSV in zijn kracht kwam. Na rust werd het wat minder, maar Sangaré is wel een belangrijke speler voor de Eindhovenaren.”

Latuheru besluit: “Bij Ajax was het Ryan Gravenberch die juist voor dat stukje power zorgde. In de tweede helft werden bijna alle duels op het middenveld gewonnen door Ajax en Gravenberch speelde daarin een cruciale rol. Hij is slim, heeft het overzicht en speelt de bal negen van de tien keer naar voren.”

Elftal van de Week bij De Telegraaf: Luuk Koopmans (ADO); Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi (beiden Feyenoord), Jayden Oosterwolde (FC Twente); Ibrahim Sangaré (PSV), Ryan Gravenberch (Ajax), Marko Vejinovic (ADO), Matus Bero (Vitesse); Donyell Malen, Eran Zahavi (beiden PSV) en Vaclav Cerny (FC Twente).
 

Eens met dit elftal?

  • Ja, grotendeels wel
  • Nee, grotendeels niet..
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie