AZ vergeet Napoli voor tweede keer te verslaan

AZ is donderdagavond opnieuw overeind gebleven in een rechtstreeks gevecht met Napoli. Na de 0-1 zege in Napels pakten de Alkmaarders in eigen huis een verdienstelijk punt: 1-1.

AZ wist vooraf dat het een goed resultaat neer zou moeten zetten met het oog op overwintering in de Europa League. Napoli wilde zich daarentegen al kwalificeren voor de volgende ronde en daar nam het in de beginfase meteen een voorschot op. De in Nederland welbekende Dries Mertens schoot de bezoekers al in de vijfde minuut overtuigend naar een voorsprong.

De ploeg van Arne Slot, die Jesper Karlsson en Myron Boadu allebei op de bank zette, herstelde zich wel na deze vroege tik. Zakaria Aboukhlal had de pech dat doelman David Ospina zijn inzet wist te pareren. AZ gaf in elk geval een visitekaartje af en dat werd na rust opgevoerd. Calvin Stengs stuitte nog op diezelfde Ospina, maar uit de hoekschop maakte Bruno Martins Indi alsnog de 1-1.

AZ wilde meer en de 2-1 hing ook in de lucht. De Alkmaarders kregen namelijk een strafschop na een overtreding op Aboukhlal, maar de doorgaans zo koele Teun Koopmeiners vond Ospina op zijn weg. Dat had zomaar een fatale misser kunnen zijn, ware het niet dat doelman Marco Bizot als winnaar uit het duel met de ingevallen oud-PSV’er Hirving Lozano kwam.

Volgende week valt de beslissing in de groep van AZ.

Scoreverloop: 0-1 (6′) Dries Mertens, 1-1 (54′) Bruno Martins Indi