“Het zou natuurlijk een grootse prestatie zijn als we Ajax elimineren”

Foto: “Het zou natuurlijk een grootse prestatie zijn als we Ajax elimineren”

Atalanta Bergamo kwam gisteren verrassend 0-1 achter tegen FC Midtjylland in de Champions League, maar uiteindelijk werd het toch nog 1-1. De Italianen staan één puntje voor op Ajax in de poule, maar moeten volgende week naar Amsterdam.

Oefenmeester Gian Piero Gasperini zegt in de Italiaanse media: “We hebben ons nog niet gekwalificeerd, maar we gaan naar Amsterdam met het kleine voordeel dat we kunnen vertrouwen op twee van de drie resultaten. Voorafgaand aan de groepsfase zouden we misschien genoegen hebben genomen om met deze uitgangspositie de laatste groepswedstrijd tegemoet te gaan. Het zou natuurlijk een grootse prestatie zijn als we Ajax elimineren.”

De coach analyseert de wedstrijd in Bergamo: “We hebben vandaag goede dingen in de verdediging en op het middenveld laten zien. We hadden aanvallend de nodige moeite, vooral vanwege een gebrek aan scherpte. We hebben in ieder geval genoeg kansen gecreëerd. Gelukkig maakte Cristian Romero een heerlijke goal.” Hans Hateboer gaf alweer een assist: “Wellicht moet ik hem voorin gaan gebruiken.”

Een jaartje geleden kwalificeerde Atalanta zich op miraculeuze wijze voor de knock-outfase. Toch vindt Gasperini het dit seizoen lastiger: “We spelen dit soort duels nu elke week en we hebben ook elke week een zware wedstrijd in de Serie A. De mogelijkheid om te herstellen is verdwenen. Niet alleen fysiek, maar ook psychologisch. Je kan eraan onder doorgaan als je er niet aan gewend bent. Vorig seizoen hadden we elke twee of drie weken een Champions League-duel, nu is alles anders. We hebben moeite om onze kansen te benutten.”

Krijgt Ajax het zwaar?

  • Sowieso
  • Nee joh
137+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie