‘Gudde gaat hoofdpijndossier KNVB niet oplossen’

Foto: ‘Gudde gaat hoofdpijndossier KNVB niet oplossen’

In Nederland blijft het vooralsnog onmogelijk om vanuit het amateurvoetbal te promoveren naar het profvoetbal. De KNVB blijft worstelen met dit dossier, zo weet weekblad Voetbal International.

Eric Gudde kwam naar de KNVB met de gedachte om dit probleem op te lossen. “Hij voert een gezamenlijk directie-overleg in met Van der Zee. Maar ten aanzien van het enige onderwerp waar beide werelden elkaar raken – promotie en degradatie – boeken ze geen enkele vooruitgang. Integendeel. In 2018 wordt besloten om de promotie/degradatie voor twee jaar te bevriezen”, zo weet VI.

“Alles komt weer ter discussie te staan. Tig werkgroepjes mogen weer gaan vergaderen over een onderwerp dat in twintig jaar toch behoorlijk is uitgekauwd. Ook Gudde zal deze smakeloze bestuurlijke stamppot voor zijn pensioen niet meer gaan serveren. En de hoofdverantwoordelijke namens de amateurs heeft een democratisch aangenomen voorstel zelf door de versnipperaar gehaald, dus hij lijkt eveneens niet de man die het nu ineens alsnog gaat regelen.”

“Kortom, het promotie/degradatie-besluit is een doodgeboren kindje”, schrijft het medium. “Toch duikt de Betuwelijn van het voetbal iedere bondsvergadering weer op als agendapunt. Waarom weet geen mens. Het is een raadsel waarom de KNVB het hele dossier niet óf gewoon vergeet óf invoert, zoals al in 2014 bijna unaniem is besloten. Nog drie jaar. Dan vieren we het 25-jarige jubileum van het gekonkel over een eenvoudige sportieve regel die overal ter wereld kan worden ingevoerd, behalve in Nederland.”

Moet de promotieregeling er komen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
58+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie