Duitse media gaan helemaal los over Max: “Flankengott”

Foto: Duitse media gaan helemaal los over Max: “Flankengott”

PSV’er Philipp Max debuteerde onlangs voor Duitsland tegen Tsjechië met een assist op de winnende 1-0 en stond gisteren ook in de basis toen Die Mannschaft het in de Nations League opnam tegen Oekraïne. Onze oosterburen wonnen met 3-1 en de linksback krijgt complimenten.

In het Duitse schoolsysteem is een 1 het hoogste cijfer en een 6 het laagste, en Max krijgt een 3 van Express, dat dus gematigd positief is: “Als hij de bal heeft, probeert hij altijd een scherpe pass richting de as van het veld te geven. Soms zou een simpelere oplossing genoeg zijn. Desondanks is zijn aanwezigheid een zegen voor de nationale ploeg.”

Sportschau vond de vleugelverdediger ‘furieus’ starten: “Hij startte met drie voorzetten die allemaal in een doelpunt konden resulteren. Daarna kwam hij iets minder in het spel voor, maar defensief was hij overwegend solide. In de tweede helft had hij weer een groot aantal goede acties in huis. Het is eigenlijk moeilijk te geloven dat hij naar Eindhoven moest gaan om eindelijk voor de nationale ploeg te gaan spelen.” Van het blad Focus krijgt Max een 2: “Een verrijking voor de nationale ploeg. Hij is het prototype opkomende linksback. Josep Guardiola zou trots op hem zijn. Jammer genoeg werkte hij de bal voorafgaand aan de 0-1 in de voeten van Roman Yaremchuk.” De PSV’er beging in het strafschop een tackle op Oleksandr Zubkov, waarna de bal bij Yaremchuk terechtkwam, die dus scoorde.

Flankengott

De Süddeutsche Zeitung noemt de back een ‘Flankengott’, oftewel een god in het geven van voorzetten: “Helaas werden zijn voorzetten door Leon Goretzka, Robin Koch en de Oekraïense Eduard Sobol niet genoeg op waarde geschat om ze tot assist te promoveren. Godslastering! Hij was betrokken bij het getrouwtrek rond de Oekraïense goal, maar aan het doelpunt kon hij uiteindelijk niets doen. Altijd actief in aanvallend opzicht, zelden uitgedaagd in defensief opzicht, maar soeverein wanneer het gebeurde.”

Der Spiegel is iets minder positief en vindt dat Max iets had kunnen doen aan het tegendoelpunt: “Wie de kersverse Eindhovenaar als oplossing ziet voor de problemen op de linkerflank, moet beseffen wat je ervoor krijgt. Hij stond een stuk hoger op het veld dan Matthias Ginter aan de rechterkant deed. Hij nam deel aan het combinatiespel, leverde scherpe voorzetten en ontfermde zich over standaardsituaties. Maar Max maakt ook defensieve fouten, zoals bij het eerste doelpunt: hij ging te vroeg naar het gras en kon daardoor niet meer zijn energie leggen in het wegwerken. In de tweede helft hadden de Oekraïners een beter antwoord gevonden op Max, waardoor hij nauwelijks nog aanviel.”

Knap dat hij het zo goed doet?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie