Invaller Bale kopt Tottenham naar tweede plaats

Tottenham Hotspur heeft zondagavond geen fout gemaakt in de Premier League. Gareth Bale maakte het winnende doelpunt tegen Brighton & Hove Albion: 2-1.

De Londenaren hadden amper een kwartier nodig om de voorsprong te pakken. Adam Lallana vloerde Harry Kane binnen het strafschopgebied en de Spurs-spits schoot ‘m zelf binnen: 1-0. Ook de bezoekers claimden VAR-hulp na een valpartij van Leandro Trossard, maar Matt Toherty ontsnapte.

De club van Joël Veltman kwam in de tweede helft alsnog langszij. Tariq Lamptey scoorde voor de bezoekers, met ditmaal een boze thuisploeg vanwege een vermeende overtreding op Pierre-Emil Höjbjerg. Maar ook nu besloot de VAR niet in actie te komen.

Tottenham kwam in de 73ste minuut opnieuw op voorsprong. Invaller Bale kopte een voorzet van Sergio Reguilón tegen de touwen en bezorgde de formatie van José Mourinho daarmee een tweede plaats in de Premier League.

Scoreverloop: 1-0 (13′) Harry Kane (strafschop), 1-1 (56′) Tariq Lamptey, 2-1 (73′) Gareth Bale

Gaat Tottenham dit seizoen meedoen in de titelstrijd?