Van Bommel doet boekje open over ruzies bij PSV

Foto: Van Bommel doet boekje open over ruzies bij PSV

Toen Mark van Bommel nog de coach van PSV was kon hij het niet zo goed vinden met technisch manager John de Jong. De directeur en andere medewerkers van de Eindhovenaren konden de trainer wel schieten: “Klopt, dat heb ik zelf veroorzaakt. Ik draafde door.”

In De Telegraaf vertelt de oud-international van Oranje over de botsing met De Jong: “Het paste niet. Een jonge trainer én een jonge technische man, dat was misschien te veel van het goede.” Van Bommel had er een handje van om dure aankopen op de bank te zetten: “Ik ben trainer, dus ik bepaal de opstelling. Natuurlijk, de club betaalt een hoop geld. Maar wanneer andere spelers het beter doen, ben ik ongeloofwaardig als ik ze niet opstel. Zo denkt elke trainer erover, want die aankopen van toen spelen nog steeds niet.”

Na zijn ontslag werd er opeens van alles en nog wat over hem geroepen: “Het vervelende was dat daarbij alleen maar anonieme bronnen werden opgevoerd. Er is zoveel onzin verteld en ik kon me daar niet eens tegen verweren. Dat heeft me pijn gedaan. PSV blijft toch mijn club. Tegelijkertijd moet je ook kritisch naar jezelf kijken en durven toegeven dat sommige kritiek terecht was. Ik had de lat heel erg hoog gelegd, terwijl de organisatie daar blijkbaar niet aan toe was. Het ging me te langzaam. En dan gaan mensen je zien als obsessief.”

Voelt het alsof hij is beschadigd? “Nou, prettig was het niet. Nu pas sta ik erboven. Wat dat betreft helpt de tijd. Het is heel jammer dat het zo is gelopen. Ik heb niet meer met de directie of rvc gesproken. Maar ik loop er niet voor weg. Vergeven is makkelijker dan vergeten.”

Hoe kijk jij terug op Van Bommel bij PSV?

  • Wel positief
  • Negatief
420+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie