TRANSFERUURTJE: Feyenoord-record door Frenkie, 100 miljoen voor Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-record door Frenkie, 100 miljoen voor Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax is elke week opnieuw het lijdend voorwerp van een hele hoop transfergeruchten. Het is een zekerheidje dat Nicolás Tagliafico en André Onana uit de Johan Cruijff ArenA vertrekken, maar hun bestemming is vooralsnog onbekend. De Engelse media schrijven op zaterdagochtend dat de Argentijn en de Kameroener misschien wel voor dezelfde club gaan spelen. In een eerder stadium legde Chelsea Hakim Ziyech al vast door meer dan 40 miljoen euro over te maken op de rekening van de Amsterdammers, maar de Blues willen méér. Wat betreft de linksbackpositie was Ben Chilwell van Leicester City eigenlijk de eerste keuze van oefenmeester Frank Lampard, maar omdat deze vleugelverdediger een gigantisch (onbetaalbaar) bedrag moet kosten komt Tagliafico weer in beeld. De Ajacied is immers al op te halen voor 25 miljoen euro. En omdat men op Stamford Bridge wel een beetje klaar is met Kepa Arrizabalaga zit er mogelijk een package deal aan te komen. De Londenaren zijn namelijk óók concreet geïnteresseerd in André Onana, die naar verluidt voor 30 miljoen euro op te pikken is. Aan het einde van de rit zou dat kunnen beteken dat Ajax liefst 100 miljoen euro van Chelsea krijgt (voor Ziyech, Tagliafico én Onana).

FC Barcelona werd eerder veelvuldig aan Miralem Pjanic van Juventus gelinkt, maar omdat Arthur Melo niet naar De Oude Dame wil vertrekken komt de Bosniër vermoedelijk niet naar het Camp Nou-stadion. De Catalanen zouden nu aan de komst van Orkun Kökcü denken. RTV Rijnmond maakte eerder al bekend dat de grootmacht geïnformeerd had bij Feyenoord naar de status van de negentienjarige middenvelder en het Spaanse boulevardmedium Don Balón borduurt hier vandaag op voort. De website schrijft dat Kökcü een relatief goedkope aanwinst zou zijn voor Barça, omdat de Turk ‘maar’ 26 miljoen euro zou kosten. Naar verluidt worden de Catalanen in hun interesse voor de Feyenoorder gesterkt door de goede prestaties van Frenkie de Jong in Camp Nou. De spelmaker transfereerde een klein jaartje geleden naar de nummer één van de Primera División en veroverde binnen de kortste keren een basisplek.Er speelt zich momenteel toch wel een beetje een soap af tussen Feyenoord, FC Groningen, Fortuna Sittard en Mark Diemers. De Groningers hebben van de Limburgers tot en met aanstaande maandag de tijd gekregen om de transfer rond te maken, maar het is zéér de vraag of dat gaat lukken. In het programma Voetbalpraat voorspelt Jan van Halst namelijk dat de aanvallende middenvelder ‘honderd procent zeker’ op weg is naar De Kuip: “Hij heeft hier natuurlijk op gewacht en dat is logisch. Als zo’n grote club zich meldt, dan ga je allerlei wegen zoeken om toch nog naar Feyenoord te kunnen. Het is misschien niet chique, maar er is weinig chique meer in de voetballerij. Zowel Diemers als zijn zaakwaarnemer zet gewoon de telefoon op vliegtuigmodus tot maandag, en dinsdag rijden ze rechtstreeks naar Rotterdam.”

Buitenland:

De verwachtingen waren hooggespannen toen Santiago Arias van PSV naar Atlético Madrid transfereerde, maar de Colombiaan zit in het Estadio Wanda Metropolitano vaker op de bank dan dat hij daadwerkelijk op het veld staat. Vermoedelijk vertrekt hij binnenkort al weer uit Madrid. Volgens El Mundo Deportivo staat Atlético in ieder geval niet onwelwillend tegenover een verkoop van de rechtsback en bovendien is er flink wat interesse. Eerder werden Everton, Internazionale, AS Roma en Napoli al aan Arias gelinkt, maar het zou het Franse Olympique Marseille zijn dat het concreetst is. Het bovengenoemde dagblad schrijft op zaterdagochtend zelfs dat de werkgever van onder meer Kevin Strootman en Kostas Mitroglou op het punt staat om een officieel bod uit te brengen voor de diensten van de oud-PSV’er. De Ligue 1-topclub zou 15 miljoen euro overhebben voor zijn handtekening.

Timo Werner werd eerst in verband gebracht met een transfer naar Liverpool en nu zou de spits dicht bij een overstap naar Chelsea zijn. Eigenlijk gaat niemand ervan uit dat hij volgend seizoen nog in de Bundesliga speelt, zelfs RB Leipzig-coach Julian Nagelsmann niet. In gesprek met het medium DAZN reageert de oefenmeester namelijk kort: “Ik ga er niet van uit dat Timo komend seizoen nog hier zal zijn.”

Zie jij Kökcü naar Barça transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
1163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie