KNVB komt met officieel statement: ‘Elke optie doet ergens pijn’

Foto: KNVB komt met officieel statement: ‘Elke optie doet ergens pijn’

De KNVB heeft officieel het Eredivisie-seizoen beëindigd. Vrijdagmiddag werden de knopen doorgehakt over de afwikkeling hiervan en via de eigen website komt met de voetbalbond nu met uitleg.

De KNVB schrijft: “Het bestuur betaald voetbal heeft, na raadpleging van clubs, spelers en trainers, en met instemming van de Raad van Commissarissen, besloten om de competitie 2019/’20 te stoppen en om de verdeling van de plaatsen voor Europees clubvoetbal te laten geschieden op basis van de huidige ranglijst van de eredivisie. Dit is in overeenstemming met de richtlijnen van de UEFA.”

“In relatie tot promotie en degradatie is besloten tot niet promoveren en niet degraderen”, voegt de KNVB toe. “Sportief gezien levert het niet uitspelen van dit seizoen voor de clubs, de voetballers en hun supporters een begrijpelijke maar teleurstellende afloop van de competities op. Het betekent daarnaast ook een zware financiële klap voor de bedrijfstak betaald voetbal, die duizenden banen en miljoenen fans telt.”

De KNVB benadrukt dat ‘eenheid en solidariteit’ belangrijk zijn. “Bewust van de verschillende visies en belangen voor de clubs, is er bij de KNVB het besef dat welk besluit er ook genomen moest worden, elke optie ergens pijn zou doen. Het bestuur betaald voetbal is daarom van mening dat in deze moeilijke tijden voor het Nederlandse (betaald) voetbal eenheid en solidariteit erg belangrijk zijn.”

De bond vraagt de Europees spelende clubs om een kwart van de startgelden af te staan. “Hiertoe wil het bestuur betaald voetbal op korte termijn met de betrokkenen om tafel gaan.” De bekerfinale zal dit seizoen niet meer worden gespeeld, terwijl er evenmin nog ruimte is voor play-offs.

Heeft de KNVB een goed besluit genomen?

  • Ja
  • Nee
189+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie