Belgische clubs in de problemen bij einde van competitie

Foto: Belgische clubs in de problemen bij einde van competitie

De Belgische clubs uit de Pro League moeten vrezen voor een flinke financiële tegenvaller. Telenet wil het uitgekeerde tv-geld terug als de competitie niet wordt afgemaakt.

Voetbal International schrijft: ‘Al begin april gaf de Raad van Bestuur van de Belgische competitieorganisator het dringende advies om per direct te stoppen met het seizoen. Waar in Nederland inmiddels een streep door het restant van het voetbaljaar is gezet, is dit in België nog altijd niet officieel gedaan. Vermoedelijk zal dat aankomende maandag gaan gebeuren.

Waar in Nederland de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn stopgezet vanwege overheidsmaatregelen, daar heeft in België de competitieorganisator zelf het voortouw genomen. Telenet stelt dat de uitzendgerechtigden daar niet van op de hoogte werden gebracht en vraagt om tekst en uitleg, schrijft Het Nieuwsblad. Sinds 2014 bezit Telenet samen met Proximus en VOO de rechten van de Belgische voetbalcompetities.

Telenet benadrukt dat de gezondheid van spelers en supporters het belangrijkste is en vraagt niet om de competitie te hervatten, maar wel om proportioneel het reeds betaalde bedrag voor de televisierechten terug te betalen. Een derde van de competitie lijkt immers compleet weg te vallen. Telenet staat open voor verdere gesprekken om te kijken hoe een terugbetaling zou kunnen gebeuren op een manier die werkt voor alle partijen. Vanaf volgend seizoen is Eleven Sports de rechtenhouder.

In België kampen meerdere clubs met financiële problemen. Zeven clubs, waaronder Standard Luik, Excelsior Moeskroen en KV Oostende, hebben voor komend seizoen geen licentie gekregen. Het wegvallen van de tv-gelden zou de problemen alleen nog maar groter maken.’

Zorgwekkend?

  • Zeker
  • Komt wel goed
52+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie