‘Ajax schiet coronaplan Eredivisie-clubs af’

Foto: ‘Ajax schiet coronaplan Eredivisie-clubs af’

Er is veel onenigheid tussen de verschillende voetbalclubs wat betreft de coronacrisis, dat wisten we al. Ajax wil graag dat de Eredivisie definitief stopgezet wordt, maar weigeren om mee te gaan in het plannetje van de andere clubs.

Jaap de Groot legt in zijn column in Het Parool uit hoe dat zit: “AZ blijkt vorige week bij de KNVB en Ere­divisie CV te hebben aangegeven 25 procent van de inkomsten uit de Champions League en 15 procent van de Europa League-opbrengsten twee jaar lang in een noodfonds voor het betaald voetbal te zullen storten.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax suggereerde eerder in De Telegraaf dat de Amsterdammers een noodfonds op wilden zetten om de ‘kleintjes’ te helpen: “Maar wat blijkt? Vooralsnog wordt de actie van AZ niet door Ajax omarmd. Wel is vanuit Amsterdam gesuggereerd een extra donatie te doen in de vorm van een achtergestelde lening. Dat is natuurlijk het goed recht van de club, maar daardoor komt de opmerking van Overmars over een extra noodfonds wel in een ander daglicht te staan.”

Waarom stribbelt men in Amsterdam tegen? “Heet hangijzer is dat de hoge salariskosten (55 miljoen euro) momenteel als een molensteen om de nek van Ajax hangen. Het doorbreken van het ­salarisplafond, met inmiddels bedragen van boven de 5 miljoen euro per jaar, heeft vooral tot doel ­spelers een extra jaar vast te houden en met de gestegen transferwaarde later de extra salariskosten te compenseren. Omdat de transfermarkt stilligt en de financiële armslag van zelfs clubs als Real Madrid en Liverpool sterk is verzwakt, heeft Ajax ineens een probleem.”

Wat vind jij?

  • Ik snap het standpunt van Ajax
  • Ik snap het standpunt van Ajax niet
2549+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie