TRANSFERUURTJE: Toptransfer door Messi en Suárez, dure Ajax-fout

Foto: TRANSFERUURTJE: Toptransfer door Messi en Suárez, dure Ajax-fout

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Chelsea heeft Hakim Ziyech al ingelijfd voor het nieuwe seizoen, maar hengelt naar nóg een sterkhouder van Ajax: André Onana. Oud-keeper Shaka Hislop vraagt zich echter af of de Kameroener wel bij de Londenaren past… Hij hoopt daarom dat de Blues voor Dean Henderson gaan, die op dit moment door Manchester United uitgeleend wordt aan Sheffield United. Bij ESPN zegt de voormalige doelverdediger van onder meer West Ham United en Newcastle United: “Kijk, ik ben onder de indruk van beide keepers. Ik denkt wel dat Onana nog wat ongepolijst is en daarom een riskantere keuze voor Chelsea.” Dat de 23-jarige Henderson onder contract staat bij de Red Devils brengt wel moeilijkheden met zich mee: “Hoe aantrekkelijk hij ook is als optie, gezien de problemen bij David de Gea ben ik er niet van overtuigd dat Manchester United hem wil laten gaan. Of het hen gaat lukken om De Gea van de balans te krijgen is dan weer een andere vraag, aangezien ze waarschijnlijk een deel van zijn salaris door zullen moeten betalen.”

Het lukte Ajax een tijdje geleden om Antony los te weken bij São Paulo voor een fiks transferbedrag en volgens de Braziliaanse media doet goed voorbeeld volgen: de Amsterdammers zouden nu in onderhandeling zijn over de komst van een speler van Grêmio. Globoesporte meldt namelijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn oog heeft laten vallen op Eduardo Gabriel Aquino Cossa, beter bekend onder zijn voetbalnaam Pepê. De transferwaarde van de 23-jarige aanvaller, die uit de voeten kan op beide flanken maar ook op de positie van nummer tien, wordt geschat op 8,5 miljoen euro, maar de nummer één van de Eredivisie zou liefst 20 miljoen euro overhebben voor zijn diensten. Het bovengenoemde medium meldt echter dat het Duitse Bayern München óók concrete interesse heeft, en dat is natuurlijk niet de minste club. De zaakwaarnemer van Pepê heeft naar verluidt echter al een paar gesprekken gevoerd met Ajax.


PSV hoopt de komende maanden de competitie uit te kunnen spelen, maar richt zich ook al op het nieuwe seizoen. De clubleiding moet immers een titelwaardige selectie samenstellen om Roger Schmidt zijn doelstellingen te kunnen laten realiseren. Voetbal International schrijft: “PSV’s technisch manager John de Jong vloog vorige week naar Argentinië. Om poolshoogte te nemen bij de aan Vélez Sarsfield verhuurde Maxi Romero én om potentiële versterkingen te bekijken. Kort na zijn aankomst in Buenos Aires werd de Argentijnse competitie stilgelegd, waardoor de Hagenaar zijn scoutingstrip in rook zag opgaan.”

Buitenland:

Door de coronacrisis zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat Neymar zijn laatste wedstrijd voor Paris Saint-Germain al gespeeld heeft. De Braziliaan lijkt te gaan vertrekken uit het Parc des Princes en FC Barcelona ligt op poleposition om hem over te nemen. Voetbal International schrijft op dinsdagmorgen: “Volgens Marca heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu zijn zinnen gezet op de terugkeer van Neymar, die Barcelona moet helpen aan de titel die dan weer kan helpen bij herverkiezing eind 2021 van Bartemeu. Daarom is de komst van de aanvaller van PSG als topprioriteit gekwalificeerd.” Het blad vervolgt: “Volgens AS zien onder anderen Lionel Messi en Luis Suárez Neymar graag terugkeren. Toch staat niet iedereen bij Barcelona te springen om de PSG-aanvaller weer in de armen te sluiten. Diens vertrek drie jaar geleden, en vooral de manier waarop die werd afgedwongen door de Braziliaan, heeft voor verdeelde meningen gezorgd in Camp Nou.”

Goed dat Ajax zo actief is op de Braziliaanse markt?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
402+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie