Napoli vreest Messi: “Hij doet dingen die ik alleen op de PlayStation zie”

Foto: Napoli vreest Messi: “Hij doet dingen die ik alleen op de PlayStation zie”

De vorm van Napoli is aan de beterende hand, maar er kan wel geconcludeerd worden dat de Italianen een matig seizoen beleven in de Serie A. De ploeg van Gennaro Gattuso hoopt nog wel ver te komen in de Champions League, al wacht het een loodzware klus tegen FC Barcelona.

Dinsdagavond wacht thuis de heenwedstrijd, een duel waar de trainer zich op verheugd. “Je moet dúrven tegen Barcelona”, sprak hij op de persconferentie richting de wedstrijd. “Ik wil een levendig team zien, dat tot het bittere einde zónder zorgen en mét plezier voetbalt. Een team dat weet wat het is om te knokken. Napoli mag niet bang zijn. Respect voor de tegenstander moet je altijd hebben, maar geen angst.” 

Napoli is uiteraard op hun hoede voor Lionel Messi. Zo noemde captain Lorenzo Insigne de Argentijnse dribbelaar ‘de beste speler ter wereld’, wat Gattuso beaamt. “Hij doet dingen die ik eigenlijk alleen maar op de PlayStation zie, dingen die je je niet eens kunt voorstellen”, zo is de trainer lovend. “Hij is ongelooflijk. Ik las ergens dat Messi alleen af te stoppen is door hem in een kooi te zetten. Dat is niet zo, we hebben het collectief nodig om hem aan banden te leggen. Maar we moeten ook beseffen dat hij niet de enige is die op het veld staat.” 

Gattuso geeft wel direct toe dat Messi een grootheid is. “Niet alleen op het veld, maar ook vanwege zijn gedrag. Hij is een voorbeeld voor kinderen, hij zal nooit iets ongepasts zeggen. Daarnaast is hij binnen de lijnen dus niet te stoppen, maar mijn spelers moeten dat toch gaan proberen. Dat gaan we niet doen door één man hem continu te laten dekken, dat heeft geen zin. Maar nogmaals: we spelen niet tegen alleen Messi.” De kleine aanvaller was zaterdagmiddag geweldig op dreef door liefst vier keer te scoren in LaLiga tegen Eibar.

Maakt Napoli een kans om door te gaan?

  • Ja hoor
  • Nee, nauwelijks
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie