Fortuna Sittard was bijna failliet: “Iedere keer op het allerlaatste moment gered”

Soccernews

Fortuna Sittard heeft in het afgelopen jaar drie keer op de rand van de afgrond gebalanceerd. De Jupiler League-club ontsnapte steeds aan een faillissement. “Iedere keer werd ik op het allerlaatste moment gered”, aldus clubdirecteur Martin Masset in het [i]L1[/i]-programma [i]SPRT[/i].

De verkoop van het stadion bracht uitsluitsel. Fitland gooide de reddingsboei door het stadion te kopen. Bovendien werd er elf miljoen euro kwijtgescholden door schuldeisers. “Alle handtekeningen zijn gezet. De akte passeerde al op 1 november”, zegt Maarten van Kempen namens Fitland, dat geen stadionhuur heft.

De accommodatie in Sittard wordt gebruikt door meerdere sporten. Behalve voetbal en handbal behoort ook de komst van zaalvoetbal en ijshockey tot de mogelijkheden. Sportmarketingbureau Sportfive gaat de omnivereniging helpen. “Zij zien in deze omniverenging een pilotproject. Voor ons is dat een grote kans. Sportfive neemt zelfs ten dele personeelskosten van ons over, én zal zorg dragen voor meer inkomsten. Wij worden daar zeker beter van”, aldus Masset.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie